MOSTAR PUN TURISTA: Svi se spremaju za spektakularne skokove sa Starog mosta
Foto: Printscreen YouTube

DANAS SKOKOVI

MOSTAR PUN TURISTA: Svi se spremaju za spektakularne skokove sa Starog mosta

Bosna i Hercegovina -

Tradicionalni 452. skokovi sa Starog mosta biće održani danas od 16 do 18 sati, a organizatori su najavili rekordan broj takmičara iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije, među kojima ima i novih, mladih nada.

Poznato je da na Stari most dolaze vrhunski skakači željni slave, a kao i svake godine biće praćeni budnim okom stručnog žirija, koji predvodi legendarna mostarska "lasta" Emir Balić. Uz njega će svaki detalj pažljivo pratiti članovi žirija Mirsad - Deda Pašić, Alica Jakirović, Semir Drocić i Semir Kazazić.

foto: Fonet/AP

Emir Balić ističe da se mostarska "lasta" skače samo u Mostaru, "a ostali samo kopiraju".

"Pored leta, boduje se prilaz mostu i upad u vodu. S mostarskom lastom se ne ide više od metar i po u vodu. Što je veći 'štrap' to su veće ocene“, objašnjava Balić način ocenjivanja koji, kako ističe, mnogi ne razumeju .

Takmičenje u skokovima s luka Starog mosta, koji je na listi spomenika Uneska, održaće se u dve discipline, a to su skokovi na glavu - poznati stil "lasta" i skokovi na noge, koji se inače održavaju jedino u Mostaru. Takođe će se održati i revijalni skokovi veterana uz bogat popratni sadržaj.

Kurir.rs/Slobodna Bosna

Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track