NOĆNI TENDER DRMA FEDERACIJU BIH: Kupovina luksuznih vozila objavljena u nevreme, pred izbore troše MILIONE
Foto: Avaz.ba

sumnjivo

NOĆNI TENDER DRMA FEDERACIJU BIH: Kupovina luksuznih vozila objavljena u nevreme, pred izbore troše MILIONE

Bosna i Hercegovina -

Služba za zajedničke poslove organa i tela Federacije BiH preksinoć u kasne sate na portalu javnih nabavki obavila je tender za kupovinu nova 22 vozila za potrebe institucija FBiH, otkriva Dnevni avaz.

Prema navedenim podacima, za kupovinu 22 vozila iz budžeta Federacije biće izdvojeno čak 500.000 evra!

Među traženim vozilima, najskuplji je službeni putnički automobil više srednje klase, maloprodajne cene do 55.000 evra. Dalje, prema raspisanom tenderu, 180.000 evra narodnog novca bit će utrošeno i na šest službenih putničkih automobila srednje klase, čija je maloprodajne cena do 35.000 evra.

Prema tenderu, biće nabavljen i automobil koji spada u kategoriju limuzina, vrednosti 30.000 evra

Za jedno terensko vozilo izdvojeno je 25.000 evra, a četiri motorna 60.000 evra. Dalje se ističe i nabavka dodatnih osam motornih vozila, za šta je predviđeno 100.000 evra. Vlada je pre tačno mjesec na sednici u Mostaru donela odluku o kupovini novih vozila za ministarstva i službe.

Vozila se nabavljaju, između ostalog, za predsednika FBiH, ministarstva pravde, finansija, kulture i sporta, energije, rudarstva i industrije i Poreske uprave FBiH. Prema odluci Vlade, vozila se kupuju i za Centar za edukaciju sudija i tužilaca, a za tu svrhu predviđeno je 30.000 evra.

Zanimljivo je da ovakva odluka, koja se može nazvati spornom, dolazi samo tri meseca pre izbora, odnosno uoči isteka mandata Vladi FBiH te predsedniku i potpredsednicima FBiH.

Osim toga, ova nabavka dolazi u trenutku kada Vlada Federacije i njene institucije imaju više od 800 vozila, čija vrijednost iznosi nekoliko miliona KM.

Kurir.rs/Dnevni avaz

Foto: Dnevni avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track