ON JE AUTOM POKOSIO SELMU I EDITU: Sanjin Sefić osuđen na 14,5 godina robije! Divljao po Sarajevu, ubio dve studentkinje i pobegao u Srbiju!
Foto: YouTube prtscr / Hayat TV BiH

presuda u sarajevu nakon 2 godine

ON JE AUTOM POKOSIO SELMU I EDITU: Sanjin Sefić osuđen na 14,5 godina robije! Divljao po Sarajevu, ubio dve studentkinje i pobegao u Srbiju!

Bosna i Hercegovina -

U Kantonalnom sudu Sarajevo danas je osuđen Sanjin Sefić na 14,5 godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč.

Njegovi pomagači Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić su oslobođeni krivice.

Sefić je, prema navodima optužnice, kobnog 10. oktobra 2016. godine oko 21.35 sati vozio golf 6 brzinom od oko 105 kilometara na sat kada je usmrtio nesrećne studentkinje.

"Ušao je u raskrsnicu kada je za kretanje vozila na semaforu bilo upaljeno crveno svetlo, ne obraćajući pažnju na dva pešaka, koji su već prešli kolovoz na obeleženom prelazu kada je za pešake na semaforu bilo upaljeno zeleno svetlo" stoji u optužnici.

foto: Youtube/Printscreen

Dodaje se i da Sefić nije smanjio brzinu, nije kočio niti je pokušao da vozilom izbegne devojke.

"Prednjim čeonim delom vozila udario ih je i nastavio kretanje. Selmu je udarom vozila odbacio oko 38 metara, a Editu oko 31 metar. Selma je zadobila teške povrede, usled kojih je preminula na licu mesta, dok je Edita, takođe usled teških povreda, podlegla u bolnici oko ponoći" navodi se u optužnici.

Nakon stravične nesreće, Sefić je vozilo sakrio na Grbavici, a potom se sastao sa sestrom Sarom u šoping-centru "Grbavica". Ona je pozvala Dinu Alića i Amara Salihovića da dođu i pomognu Sefiću da pobegne iz BiH u Srbiju.

"Koristeći golf 4, koji je vozio Dino Alić, Sefića su prevezli iz Sarajeva do graničnog prelaza Uvac, tačnije do pumpe u Rudom, gde je Sefića preuzeo njegov rođak Goran Perišić, s kojim je prešao Uvac 11. oktobra oko pola sedam ujutro" navedeno je u optužnici.

Sefićevi pomagači kasnije su angažovali Sauda Nišića da bi sakrili auto kojim su Sanjina prevezli do Rudog. Nišić je vozilo sakrio iza svoje kuće na Ilidži. Sefić je ubrzo uhapšen u Srbiji i izručen je Bosni i Hercegovini.

Kurir.rs / Avaz.ba

Foto: YouTube prtscr / Hayat TV BiH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track