ČLANOVI RASPUŠTENOG GO DNS BANJALUKA NAPUŠTAJU STRANKU: Deo lojalan Čubriloviću osniva novu partiju!
Foto: RTRS

NADAJU SE USPEHU

ČLANOVI RASPUŠTENOG GO DNS BANJALUKA NAPUŠTAJU STRANKU: Deo lojalan Čubriloviću osniva novu partiju!

Bosna i Hercegovina -

Članovi raspuštenog Gradskog odbora DNS Banjaluka glasali su na sastanku za izlazak iz ove stranke, te podržali isključene članove DNS i formiranje nove političke partije.

Sa sastanka je poručeno da će vrlo brzo početi sa formiranjem nove partije, jer je DNS skrenuo sa svoje putanje.

Nedeljko Čubrilović, predsednik Narodne skupštine, poručio okupljenima da mu je bilo teško kada je čuo za isključenje, ali da mu sada i nije teško jer je shvatio ko ga je isključio iz DNS.

"Oni koji su pre nekoliko meseci ušli u stranku, počeli da vode glavnu reč", rekao je Čubrilović.

"Pre toga je potrebno da napravimo statut i politički program, te obezbedimo prostor, simbol i ime stranke. Sve to treba da obavimo u svega nekoliko dana i siguran sam da ćemo u tome uspeti, jer imamo široku podršku", rekao je Čubrilović, koji je član novoformiranog Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske koga čine četiri poslanika koji su isključeni iz DNS.

On kaže da je ljudima potrebna podrška, jer nije lako napustititi stranku ili doživeti da budu isključeni iz priče u kojoj učestvuju više od dve decenije.

"To nije lako ni pojedinačno ni kolektivno, ali kada vidite ko vas isključuje onda to i nije teško. Uveren sam da ovi ljudi koji prave novu priču imaju viziju, ideju i da će sigurno napraviti rezultat i na sledećim lokalnim izborima, kao i na svim budućim izborima", rekao je Čubrilović.

On kaže da je uveren da će nova partija napraviti dobar rezultat u budućnosti.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja