Najnovije vesti

DETALJI BRUTALNOG ZLOČINA U KONJICU: Ubica bio pripadnik odreda Mudžahedina, poznatog po JEZIVIM zločinima nad Srbima! Ubijao i ranije, rođenu majku HLADNOKRVNO likvidirao!
Foto: Avaz.ba

JEZIVO

DETALJI BRUTALNOG ZLOČINA U KONJICU: Ubica bio pripadnik odreda Mudžahedina, poznatog po JEZIVIM zločinima nad Srbima! Ubijao i ranije, rođenu majku HLADNOKRVNO likvidirao!

Bosna i Hercegovina

Banjalučanin E. G. (43) jutros je vlasnika prodavnice S. S. u mestu Podorašac kod Konjica navodno prvo upucao iz vatrenog oružja, a zatim ga izbo nožem.

Prema nezvaničnim informacijama, policija ima neoborive dokaze da E. G. stoji iza ovog ubistva i angažovan je veliki broj policajaca koji intezivno tragaju za njim.

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvo je počinio bivši pripadnik odreda El Mudžahid Edin Gačić.

foto: Avaz.ba

Zločinački put Gačića počeo je za vreme rata, kada se sa tek napunjenih 18 godina priključio odredu El mudžahid, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH i poznatom po najmonstruoznijim zločinim nad srpskim vojnicima.

Gačić je nekoliko meseci nakon okončanja rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, takođe Banjalučanina.

Osuđen je na 8 godina zatvora, a kada je izdržao više od dve trećine kazne Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u majku hladnokrvno ispucao dva hica, a zatim se udaljio.

Policija je ubicu uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću obedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Upravo zbog njegovog puštanja, bezbednosne agencije iz BiH su pomno pratile šta će dešavati sa njim.

Kurir.rs/ Srpska info

Foto: Avaz.ba

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...