JEZIVA IGRICA MOMO STIGLA I U REPUBLIKU SRPSKU: Roditelji, oprez, evo šta ZASTRAŠUJUĆI lik traži od dece! (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen

UZBUNA!

JEZIVA IGRICA MOMO STIGLA I U REPUBLIKU SRPSKU: Roditelji, oprez, evo šta ZASTRAŠUJUĆI lik traži od dece! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Zastrašujuća igrica Momo stigla je u BiH, a policija je pozvala roditelje da obrate posebnu pažnju kako bi se sprečile tragične posledice po decu.

Izvor blizak bezbednosnim agencijama izjavio je da su u proteklih mesec dana na području Federacije BiH, ali i Republike Srpske, prijavljeno nekoliko slučajeva koji se dovode u vezu sa jezivom igricom povezanom s ubistvima, posebno među mladima.

"Morbidna radoznalost ili želja da se bude popularan u društvu doveli su do toga da mnogi mladi ljudi izvode radnje u kojima žrtvuju svoje živote igrajući igricu Momo", objasnio je izvor.

Na osnovu slike skulpture "ptice žene“ iz Japana, demon Momo je postao poput urbane legende na Internetu. Momo s razgoračenim očima, raščupanom kosom i jezivim osmehom podseća na noćnog duha iz horor filma „"Prsten“, u kojem grupa tinejdžera odgleda kasetu sa bizarnim i užasavajućim snimcima, pa bude ubijena u narednih 7 dana.

"Raspolažemo informacijama da je Momo nešto poput ranije igrice “Plavi kit”. Za sada nema težih posledica, već su slučajevi bili vezani za pretnje i strašenje između dece, ali se prati bezbednosna situacija kada je u pitanju nasilje putem Interneta", objasnio je izvor, dodavši kako su do sada prijavljena dva slučaja na području Sarajeva i Banjaluke.

foto: YouTube prtscr / Unexplained Mysteries

Reč je o izazovu koji se širi društvenim mrežama a koji nasilnim slikama i instrukcijama navlači decu na samopevređivanje. Najčešće se pojavljuje iznenada usred video sadržaja koje deca gledaju, pozivajući decu da kontaktiraju ženski lik putem Votsapa. Nakon toga deca su prestravljena onim što bimoglo da im se desi ako ne "ispune zahteve".

Kurir.rs/ Srpska info

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track