ZA TU DECU IŠAO BIH NA KRAJ SVETA PEŠKE, SAMO DA BUDU DOBRO: Pobedio leukemiju, a sad pravi perike za BOLESNE MALIŠANE
Foto: Avaz.ba

HEROJ

ZA TU DECU IŠAO BIH NA KRAJ SVETA PEŠKE, SAMO DA BUDU DOBRO: Pobedio leukemiju, a sad pravi perike za BOLESNE MALIŠANE

Bosna i Hercegovina -

Nikad neću zaboraviti kada sam se kao devetogodišnjak morao odvojiti od porodice i otići u Italiju kao i teške i bolne dane koji su usledili u mojoj borbi protiv leukemije. Tada sam naučio ceniti život i voleti ono što imam.

Tim rečima započeo je svoju ispovest Fuad Halilović, Zeničanin koji se izlečio od leukemije.

Početkom oktobra 2006. godine operisano mu je slepo crevo u Zenici, a nakon toga život mu se u potpunosti menja. Nalazi su mu bili sve lošiji.

"U bolnici u Zenici uspostavili su mi pogrešnu dijagnozu. Nakon toga upućen sam u bolnicu u Sarajevu, gde je ustanovljeno da bolujem od leukemije najtežeg oblika", ispričao je Halilović.

Narednih nekoliko meseci bio je na Odeljenju hematoonkologije, a lekari su davali slabe prognoze za izlečenje. Zbog nemogućnosti presađivanja koštane srži u BiH, Fuad odlazi u Torino. Posle devet meseci vraća se u BiH kao izlečen, ali se bolest vratila, pa je opet morao u Italiju.

"S roditeljima sam tamo ostao 18 meseci i onda se vratio potpuno izlečen, kao pobednik. Nakon tri godine, izborio sam se za svoj život", istakao je Halilović.

Ovaj veseli i optimistični 23-godišnjak nakon dve transplantacije koštane srži hrabro korača kroz život. Pravi perike za decu koja boluju od malignih oboljenja, jer, kako kaže, najbolje razume kroz šta prolaze.

Asistent u projektu

"Za svu tu decu peške bih išao do kraja sveta samo da budu dobro. Bio sam asistent u projektu “Moja kosa, tvoja kosa”, a od profesorke koja je držala edukacije zatražio sam iz radoznalosti da probam praviti perike. Videla je da imam talenat, i onda su me počeli nagovarati da završim edukaciju. Tako je počelo", rekao je Fuad.

Član je Udruženja “Srce za decu obolelu od raka”, u kojem volontira te pokušava izmamiti osmeh mališanima.

Seća se povratka u BiH

"Kada bih morao da izdvojim najsrećniji trenutak u borbi protiv opake bolesti, nesumnjivo je to onaj kada sam na svojim nogama zakoračio u svoju zemlju. Osećao sam se ponovo rođen. Da nisam prošao ove stvari, nikad ne bih bio ovakav čovek", dodao je Halilović.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track