Najnovije vesti

BOSNOM KRUŽE SLIKE GOLE PROFESORKE, A SADA SE I ONA OGLASILA: Hoće da mi unište život, profil na Fejsbuku mi je hakovan najmanje 50 puta!
Foto: Facebook/Printscreen

skandal u varešu

BOSNOM KRUŽE SLIKE GOLE PROFESORKE, A SADA SE I ONA OGLASILA: Hoće da mi unište život, profil na Fejsbuku mi je hakovan najmanje 50 puta!

Bosna i Hercegovina

Sarajevski mediji objavili su pre nekoliko dana priču o profesorki bosanskog jezika i književnosti, Berini Fatić, koja se, navodno, slikala gola u učionici u školi u Varešu.

Na kraju se oglasila i sama profesorka.

"Fotografija je ukradena iz privatne prepiske s mojim mužem! Nikad je nigde nisam objavila, nego je ukradena. U poslednjih deset godina, koliko ga imam, profil na Fejsbuku mi je hakovan više od 50 puta", kaže Fatićeva koja smatra da odavno zlonamernici pokušavaju da joj unište život, karijeru, brak.

"Kome sam se toliko zamerila? Kome smetam? Ne znam kome je u cilju da mi ovo uradi, nije mi jasno zašto ovolika negativna kampanja protiv mene. I to ne traje samo ovih sedam meseci otkako se pojavila ta fotografija, nego poslednje tri godine. Neću uvlačiti politiku, ali otkako sam počela da govorim neke stvari javno, počela je kampanja protiv mene i mog muža", rekla je.

Naglašava da sa svojim životom i profilima na društvenim mrežama ima pravo da radi šta hoće i da nikad nije lično u javnost pustila fotografiju na kojoj je gola i u razredu.

"Nastavu vodim zakopčana do grla. I svaka slika iz škole je u cilju promocije škole u kojoj radim. To što sam na ulici obučena kako sam obučena moja je stvar i moj život. Takvih fotografija ima još. Ukoliko se pojavi još neka fotografija, potiče iz istog izvora, odnosno, iz prepiske s mojim mužem", objasnila je.

Kako se navodi, sporna fotografija je kružila Viberom mesecima, pa je o tome obavestila direktora škole, kantonalnog inspektora, policiju, FUP. Policija kaže da ništa ne može da preduzme jer nema osnova za tužbu i da će se sve to smiriti.

Ističe da za dvadeset godina, koliko radi u školi, nikad nijedna pritužba na njen rad nije došla ni od učenika ni od njihovih roditelja.

"Ja sam žrtva sajber-kriminala, nema aparata da te država zaštiti. Molim vas da ovo bude kraj priče. Stvarno meni ovakav publicitet ne treba", zamolila je profesorka Fatić, koja je angažovala i advokata.

Mirnes Hrvat, direktor Mešovite srednje škole „Nordbat - 2“ u Varešu kaže da je profesorka Fatić izuzetno vredan i uzoran radnik i da nikada nije bilo nikakvih pritužbi na njen rad.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...