Najnovije vesti

DODIK O UPADU ROSU: Ovo nije borba protiv kriminala već protiv ostanka Srba na Kosovu! Hoće da isprovociraju novi egzodus!
Foto: Profimedia

ozbiljan udarac na mir

DODIK O UPADU ROSU: Ovo nije borba protiv kriminala već protiv ostanka Srba na Kosovu! Hoće da isprovociraju novi egzodus!

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je operacija specijalnih snaga ROSU ozbiljan udarac na krhki mir na Kosovu i Metohiji i da ne može biti tolerisana ni od nečega što se zove međunarodna zajednica, koja je prisutna u ovoj južnoj srpskoj pokrajini.

Dodik je istakao da država Srbija ima pravo da štiti svoj narod, koji je ostao nezaštićen čak i od međunarodnih snaga koje bi trebalo da i njima, kao i Albancima na Kosovu i Metohiji, garantuju bezbednost.

"Obrazloženja, da je jutrošnji upad na sever Kosova i Metohije u funkciji borbe protiv kriminala, nesuvisla su, jer da bi se pojedinci priveli pravdi ne morate da dižete specijalne jedinice sa dugim cevima koje uznemire sve stanovništvo na Kosovu i Metohiji", kazao je Dodik.

On je ocenio posebno čudnim obrazloženje da su na taj način hapšeni pripadnici policije.

"Oni su mogli biti uhapšeni mirno na svojim radnim mestima, ako je bilo osnova za njihovo hapšenje. Zato je potpuno jasno da ovđe nije reč o borbi protiv kriminala. Ovo je borba protiv ostanka Srba na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se isprovocira njihov novi egzodus", rekao je Dodik.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...