UBICA SLAVIŠE KRUNIĆA U PANCIRU DOVEDEN NA ROČIŠTE, I DUGE CEVI ISPRED SUDA: Nova teorija otkriva ko je ubio njegovog saučesnika Željka Kovačevića (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / tvk3

sam se predao policiji

UBICA SLAVIŠE KRUNIĆA U PANCIRU DOVEDEN NA ROČIŠTE, I DUGE CEVI ISPRED SUDA: Nova teorija otkriva ko je ubio njegovog saučesnika Željka Kovačevića (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Benedi Đukanović je osumnjičen da je iz koristoljublja ubio banjalučkog biznismena Slavišu Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića, potvrđeno je u Okružnom sudu Banjaluka.

Đukanović je u petak pod jakim merama obezbeđenja doveden u Okružni sud u Banjaluci. Bio je pod budnim okom Interventne jedinice Sudske policije RS, a u vreme ročišta za pritvor pred sudom su bili policajci naoružani dugim cevima, odnosno, puškama na gotovs.

"Benedi Đukanović je prvi pritvorenik još od Gorana Kotara koji je prilikom dolaska na ročište za pritvor, te nakon izlaska iz suda sve vreme nosio pancir što dovoljno govori da se radi o jako rizičnom postupku", objasnio je izvor iz istrage.

Benedi Đukanović
Benedi Đukanovićfoto: MUP

Portparol Okružnog suda u Banjaluci Slavica Divjak izjavila je da je pritvor Đukanoviću određen zbog bojazni od bekstva.

Prema pojedinim teorijama, Đukanović se zarad lične bezbednosti odlučio da se preda nakon gotovo dvomesečnog skrivanja.

Odbegli ubica se skrivao u okolini Sarajeva, a odlučio je da se preda nakon što se uspaničio da će ga ubiti osobe iz kriminalnog miljea.

"U narednom periodu istraga će između ostalog biti usmerena kako bi se utvrdilo ko su bili jataci Đukanovića koji su mu pružali utočište nakon bekstva iz Banjaluke. Istragom će biti utvrđeno i gde se nalazi beli „golf” kojim je Đukanović pobegao", dodaje izvor.

Navodi kako je Đukanović inače paničar, te da je odlučio da se preda, jer je verovao da će ga ubiti.

Slaviša Krunić
Slaviša Krunićfoto: Youtube/Printscreen

Podsetimo, Đukanović se u utorak oko 22 časa mirno ušetao u Policijsku stanicu Ilidža u Sarajevu, gde se predao inspektorima policije Federacije BiH.

Nakon ovoga telefonske linije na relaciji Sarajevo – Banjaluka su se užarile i ubrzo je obavešten MUP Republike Srpske, a begunca je pod jakim merama obezbeđenja u Banjaluku sprovela Jedinica za podršku Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Đukanović je u bekstvu bio od 22. aprila ove godine kada je prema navodima iz policije, u sačekuši ubio banjalučkog biznismena Slavišu Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića, a teško ranio vozača Gorana Ilića. Đukanovića je nekoliko časova nakon ubistva na području Dervente zaustavila saobraćajna patrola, ali je ubrzo pušten, jer nije bilo informacija da se radilo o odbeglom ubici.

Izvor je još ranije otkrio da je saučesnika i napadača Željka Kovačevića tokom razmene vatre sa Krunićevim obezbeđenjem najverovatnije ubio upravo Đukanović, usled panike.

Osumnjičenog je u Okružnom sudu zastupala advokatica Vesna Rujević izabrana po službenoj dužnosti, prenosi Srpska info.

Nezvanično, Đukanović će dobiti novog advokata koji će ga braniti tokom krivičnog postupka.

Kurir.rs/Srpska info (Nikola Morača) Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track