ISPOVEST POLICAJCA HEROJA IZ BIJELJINE: Muškarac mi je zatražio cigaretu, a onda se bacio u jezero! Bez razmišljanja sam krenuo za njim
Ilustracija, Foto: RTRS

izbegnuta tragedija

ISPOVEST POLICAJCA HEROJA IZ BIJELJINE: Muškarac mi je zatražio cigaretu, a onda se bacio u jezero! Bez razmišljanja sam krenuo za njim

Bosna i Hercegovina -

Policajac Vedran Petrović, zaposlen u PS Bijeljina 1, sprečio je muškarca B.G. (32) da se ubije.

B.G. je skočio u jezero koje se nalazi kod „Bijeljina puta“. Čim je to video, kriminalistički policajac, koji tada nije bio van dužnosti, skočio je za njim i spasao ga.

Petrović je rekao da mu je u 13.45 časova, dok je pecao, prišao muškarac i zatražio cigaretu, a potom se udaljio pet metara i bacio u jezero.

"Plivao je po sredini jezera. Vikao sam mu, šta radiš, care, hladno je, a on kaže da hoće da se ubije i počeo da tone", navodi Petrović.

Policajac je bez razmišljanja skočio u jezero, otplivao do sredine i izvukao mladića bez svesti do obale gde mu je pružio prvu pomoć.

Potom ga je preuzela Hitna pomoć i poslat je na psihijatriju.

"Policajac sam 20 godina i do sada nisam bio u sličnim situacijama. Osećaj je ružan, uznemiravajući, da mi se čovek, zamalo, udavi pred očima", kaže on.

Iskazanom prisebnošću u kritičnom momentu, te brzom i efikasnom reakcijom policijskog službenika spasen je ljudski život.

Kurir.rs/Infobijeljina.com Foto: RTRS/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track