Najnovije vesti

KOMPROMIS U BIH: Zoran Tegeltija izabran za predsedavajućeg Saveta ministara
Foto: RTRS

bravo

KOMPROMIS U BIH: Zoran Tegeltija izabran za predsedavajućeg Saveta ministara

Bosna i Hercegovina

Predsedništvo BiH je na današnjoj vanrednoj sednici u Sarajevu donelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Saveta ministara.

Odluka o imenovanju Tegeltije biće dostavljena u dalju proceduru Komisiji za pripremu izbora Saveta ministara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

U saopštenju iz Predsedništva BiH navodi se da je donesena odluka da će u NATO sedište u Briselu biti dostavljen dokument Program reformi BiH.

"Dokument će biti dostavljen dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsedavajućeg i ministara u Savjetu ministara", naglašava se u saopštenju.

Zoran Tegeltija, kandidat SNSD-a za ovu poziciju, rođen je u Mrkonjić Gradu 1961. godine. Doktor je ekonomskih nauka.

Bio je zaposlen, između ostalog, u Rafineriji nafte, Poreskoj upravi i Republičkoj upravi carina Republike Srpske. Na mesto načelnika opštine Mrkonjić Grad izabran je 2004. godine i 2008. godine.

Za ministra finansija Republike Srpske izabran je 2010. godine u Vladi premijera Aleksandra Džombića. Mandat obnavlja 2013. godine, u Vladi koju je vodila Željka Cvijanović, sve do 2018. kada je ponovo osvojio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kurir.rs/RTRS Foto:RTRS

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...