STRAVIČNA NESREĆA U GETEBORGU: Poginule sestre Elma (19) i Irma (20), njihov otac je poznat kao Alijin ratni specijalac

tragedija

STRAVIČNA NESREĆA U GETEBORGU: Poginule sestre Elma (19) i Irma (20), njihov otac je poznat kao Alijin ratni specijalac

Bosna i Hercegovina -

Strašna tragedija dogodila se jutros na autoputu u Geteborgu, u Švedskoj, u kojoj su život izgubile četiri osobe, od kojih su dve devojke poreklom iz Bosne i Hercegovine.

U saobraćajnoj nesreći jutros oko četiri sata poginule su sestre Elma (19) i Irma Usto (20), kao i još dve osobe, takođe mlađe dobi.

Sestre Usto su ćerke Midhata Uste Mirze, pripadnika ratne Specijalne jedinice MUP-a RBiH, koji se s porodicom nakon rata preselio u Švedsku.

"Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su volele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje. Trebalo je u aprilu da s ocem dođu u Sarajevo na Dan policije i već su bile rezervisale karte – rekao je u telefonskom razgovoru za Faktor deda Alija Usto koji je dodao da su roditelji još u bolnici nakon što im je saopštena vest o tragičnoj smrti ćerki.

Inače, prva je vest objavila je na svom Fejsbuk profilu Samira Memišević, devojka koja takođe živi u Švedskoj.

Brojni mediji u Švedskoj izvestili su o ovoj teškoj nesreći.

foto: Facebook

"Policija je dobila obaveštenje oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na delu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Geteborga.

Uzrok nesreće najverovatnije su klizavost i neprilagođena brzina. Policija traga i za osobom koja je snimala saobraćajnu nesreću pre dolaska policije i pobegla s mesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole", piše 'Göteborgs-Posten.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Goteborgt Posten/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track