Najnovije vesti

STRAVIČAN ZLOČIN ZGROZIO CELO SELO: Čobanin Uroš pepeljarom ubio gazdu! Na telu starca otkrivene JEZIVE povrede
Foto: Avaz.ba

povrđena optužnica

STRAVIČAN ZLOČIN ZGROZIO CELO SELO: Čobanin Uroš pepeljarom ubio gazdu! Na telu starca otkrivene JEZIVE povrede

Bosna i Hercegovina

Čobanin Uroš Šuvira (38) optužen je da je u mestu Gornje Ratkovo, zaselak Bosančići, opština Ribnik, Zdravka Bosančića (87), kod koga je radio kao čuvar stoke, ubio pepeljarom i šakama.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je protiv Šuvire optužnicu koju je podiglo banjalučko Okružno javno tužilaštvo, prenose banjalučke Nezavisne novine. Šuvira je optužen da je 26. januara, oko 22 sata, starca u njegovoj kući, nakon kraće svađe, u nameri da ga ubije, više puta udario šakama i keramičkom pepeljarom po glavi i telu. "Reč je o najmanje šest udaraca keramičkom pepeljarom u glavu", navedeno je u optužnici. Starcu su na taj način nanete brojne povrede.  

Osim toga, Šuvira je optužen i da je Bosančića stezao šakama po vratu, nanevši mu obostrani prelom gornjeg roga štitaste hrskavice. Usled tih povreda nastupila je smrt, zaključuje se u optužnici. Kako su za "Nezavisne" ranije ispričali meštani, starac i čuvar stoke su se, navodno, kobne večeri posvađali zbog rakije. "Nezavisne" su ranije objavile nezvanična saznanja da je Šuvira poznat policiji i pravosuđu i da je već osuđivan 2008. godine zbog ubistva Muharema Beširevića (75) u Sijekovcu, kod Broda. Njega je Okružni sud u Doboju osudio na osam godina zatvora.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...