Najnovije vesti

PALILA TRAVU OKO KUĆE, STRADALA U POŽARU: Starica (86) iz Prnjavora podlegla povredama na ulazu u Dom zdravlja
Foto: ATVBL

tuga

PALILA TRAVU OKO KUĆE, STRADALA U POŽARU: Starica (86) iz Prnjavora podlegla povredama na ulazu u Dom zdravlja

Bosna i Hercegovina

Prnjavorska policija istražuje pod kojim okolnostima se, danas nešto posle 10 časova, u vatrenu buktinju pretvorilo telo 86-godišnje Vasiljke Lepir, od čijih opekotina je ubrzo preminula.

Istraga je u toku, a kako „Novosti“ nezvanično saznaju, staricu je života koštala pokošena trava pretvorena u vatrenu stihiju, koju je ona sama potpalila. Uprkos brzoj intervenciji prnjavorskih vatrogasaca i medicinara, bukvalno je podlegla na pragu Hitne pomoći Doma zdravlja u Prnjavoru.

Tragedija se dogodila u ovdašnjem selu Gornja Mravica, u njivi nadomak kuće starice.

"Jedan od komšija, koji je kasnije i alarmirao vatrogasce, uočio je staricu kako pali travu. Oko pola sata kasnije zapazio je na njivi veliki dim i vatru, u kojem ležalo bespomoćno telo žene. Očito iz bojazni da da joj ne zahvati svega pedesetak koraka blizu kuću, očito je da se očajna starica uhvatila u neravnopravni koštac sa vatrom. Nedaleko od nje pronađena je manja posuda za vodu. Najverovatnije je da se starica spotakla, odnosno posrnula, i ubrzo našla na zemlji u središtu vatre i dimne zavese", kazuje izvor „Novosti“ upućen u ovu nesreću.

Ubrzo su pristigli vatrogasci i kola Hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor. Prizor je bio užasan. Praktično, vatra jedino nije bila zahvatila bočni deo noge na kojem je ležeći pronađena.

Mada je po samom dolasku vatrogasaca i medicinskog osoblja još davale znake života, kako se nezvanično saznaje, starica je izdahnula u kolima pred samim vratima Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja.

Kurir.rs/ATVBL Foto: ATVBL

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...