ŽEZEP BORELJ STIGAO U SARAJEVO: Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku na obeležavanju Dejtona! Evo s kim će se sve sastati!
Foto: RTRS / Delegacija EU u BiH

poseta BiH

ŽEZEP BORELJ STIGAO U SARAJEVO: Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku na obeležavanju Dejtona! Evo s kim će se sve sastati!

Bosna i Hercegovina -

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj doputovao je večeras u Sarajevo, gde će se sutra ujutro sastati sa članovima Predsedništva BiH.

Sastanak sa Boreljom planiran je za 8.45 sati, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

U saopštenju se navodi da će se Borelj tokom posete sastati sa predstavnicima vlasti, opozicije i civilnog društva kako bi razgovarao o konkretnim reformama i inicijativama na poboljšanju životnog standarda građana u okviru procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine, prenosi Klix.ba.

Kako je ranije najavljeno iz Evropske komisije, Borelj će u Sarajevu boraviti povodom obeležavanja 25. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma.

U Komisiji navode da ova poseta za cilj ima da podstakne BiH da se pozabavi ključnim prioritetima, koje je postavila Evropska komisija, a kako bi odlučnije napredovala na putu integracija u EU.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: RTRS / Delegacija EU u BiH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track