Najnovije vesti

MONSTRUOZNI ČIN KOD GRAČANICE Traktorom pregazio psa, pa ga zatvorio u štalu! Pokušao da spreči ljude da mu pomognu (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Printscreen Youtube/Klix.ba

BIH

MONSTRUOZNI ČIN KOD GRAČANICE Traktorom pregazio psa, pa ga zatvorio u štalu! Pokušao da spreči ljude da mu pomognu (UZNEMIRUJUĆE)

Bosna i Hercegovina

Monstruozni čin koji se sinoć desio u mestu Rašljeva kod Gračanice, kada je muškarac traktorom pregazio psa, dobio je epilog. Pas je živ i zbrinut je u veterinarskoj stanici Gračanica, a protiv počinioca će biti podneta krivična prijava.

"Na svu sreću, pas je živ, nalazi se na zbrinjavanju u veterinarskoj stanici. Obavestićemo tužilaštvo i protiv počinioca će biti podneta prijava", kazali su iz MUP-a Gračanica.

Ipak, za ovakav epilog priče najzaslužniji su aktivisti iz Udruženja "Drims" i njihova brza reakcija.

"Nakon što smo dobili informaciju o monstruoznom činu u kojem je muškarac traktorom pregazio psa u opštini Gračanica odmah smo reagovali. Zatražili smo hitnu intervenciju MUP-a Gračanica, izlazak na teren i oduzimanje psa kojeg je osoba koja je počinila ovaj gnusni čin zatvorila u štalu na svom imanju, ne dozvolivši aktivistima za dobrobit životinja da ga preuzmu, pa je pas ostavljen bez veterinarske pomoći", kažu iz Udruženja "Drims".

Međutim, tu nije bio kraj priče. Nakon njihovog zahteva za oduzimanje psa, aktivistima iz udruženja dozvoljeno je preuzimanje psa uz pratnju policijskih službenika MUP-a Gračanica i uz pratnju veterinara veterinarske stanice Gračanica.

"O zdravstvenom stanju psa i obimu povreda znaćemo više nakon analiza i RTG snimaka. Ovim putem želimo da se zahvalimo MUP-u Gračanica, a posebnu zahvalnost dugujemo veterinaru Nermanu Avdiću iz JP Veterinarska stanica Gračanica, koji je i tokom noći ostao uz psa", kažu iz Udruženja "Drims".

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...