TUŽILAŠTVO BIH POTVRDILO: Milorad Dodik saslušan u slučaju "Ikona", u zgradi se kratko zadržao
Foto: Youtube prtscr / BN TV

Više informacija nije saopšteno

TUŽILAŠTVO BIH POTVRDILO: Milorad Dodik saslušan u slučaju "Ikona", u zgradi se kratko zadržao

Bosna i Hercegovina -

Milorad Dodik, predsedavajući Predsjedništva BiH, saslušan je danas u Tužilaštvu BiH, u predmetu u javnosti poznatom kao "Ikona", potvrđeno je u ovom Tužilaštvu.

"Više informacija ili detalja, u ovom trenutku ne možemo davati", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Milorad Dodik dao je danas oko 11 sati iskaz u Tužilaštvu BiH oko 11 sati, a kako navode mediji u BiH saslušanje nije dugo trajalo i Dodik je ubrzo napustio zgradu Tužilaštva.

Podsetimo, ranije je Dodik izjavio da je političko Sarajevo bez ikakvog osnova temu ikone, koju je poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, izdiglo na opšti nivo, osim što im nije odgovaralo da on kao domaćin i Lavrov kao gost budu u Sarajevu.

Dodik je poručio da će ikona ostati u vlasništvu Banjalučanina i njegove porodice.

Kako je objasnio Radovan Kovačević, savetnik Milorada Dodika, ikona je bila u privatnom vlasništvu jedne porodice iz Banjaluke, duže od 15 godina.

"Oni su poželeli da ta ikona bude poklonjena Lavrovu", rekao je Kovačević krajem decembra.

Čitava zbrka počela je 14. decembra kada je Lavrovu, koji je bio u poseti Istočnom Sarajevu, poklonjena sporna ikona, za koju Ministarstvo kulture Ukrajine tvrdi da je u vlasništvu te države.

Kako su naveli, na njoj je navodno pečat Regionalne komisije Odese za zaštitu spomenika materijalne kulture i prirode, osnovane 1926. godine u Istorijsko-arheološkom muzeju Odese. Rusija je potom navela da će vratiti ikonu kako bi se ispitalo njeno poreklo.

Kurir.rs/Agencije/Nezavisne/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track