PTUNICA TEŠKO POVREĐENA U SARAJEVU: Autobus naglo zakočio, žena završila na ortopediji
Foto: Shutterstock

saobraćajka

PTUNICA TEŠKO POVREĐENA U SARAJEVU: Autobus naglo zakočio, žena završila na ortopediji

Bosna i Hercegovina -

Jedna putnica teško je povređena u četvrtak popodne u Sarajevu kada je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je autobus naglo zakočio.

Naime, u petak oko 16:45 časova u ulici Maršala Tita, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom, usljed naglog kočenja autobusa marke "MAN", kojim je upravljao vozač E.S., rođen 1984.godine, došlo je do pada u autobusu putnice A.M., rođena 1975.godine.

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške telesne povrede zadobila je putnica A.M., a lekarsku pomoć joj je ukazao lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezena u Opštuu bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gde je na Odjeljenju ortopedije zadržana na daljem lečenju", navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

Obavešten je i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski veštak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Kurir.rs/Klix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track