RASPORIO KOMŠIJU, PA NASTAVIO KRVAVI PIR: Fejzić je ubadao koga je stigao čak i DECU, MASAKR kod Visokog pamti se i danas! FOTO
Foto: printscreen

užas

RASPORIO KOMŠIJU, PA NASTAVIO KRVAVI PIR: Fejzić je ubadao koga je stigao čak i DECU, MASAKR kod Visokog pamti se i danas! FOTO

Bosna i Hercegovina -

Monstrum Nedim Fejzić, počinio je jedan od najmonstruoznijih zločina u Bosni i Hercegovini. On je 14. maja 2010. godine u krvavom pohodu u selu Hlapčevići kod Visokog ubio tri osobe, a nožem povredio još osam osoba, od čega četvero dece. Fejzić je umro u julu 2018. godine u Zavodu za forenzičku psihijatriju Sokolac.

Uzimao noževe

Fejzić je mesarskim nožem u svom monstruoznom pohodu u četiri kuće naselja Hlapčevići ubio Dževadu Bašini (41), Mehmeda Rožajca (76) i njegovu snaju Zinetu Rožajac (36), a među sedmero ranjenih je bilo i četvoro dece u dobi od dve do četiri godine. Meštani su tvrdili da je iz svake kuće uzimao drugi nož i nastavljao masakr.

Nakon krvavog pira meštani su ispričali da su svim silama pokušali da spreče zločin koji nisu upamtili ni najstariji meštani Visokog. Fejzića su čak udarali lopatom, ali nisu uspeli da ga zaustave u krvavom pohodu koji je počinio u stanju neuračunljivosti.

Nedim Fejzić
foto: printscreen

S obzirom na to da se opirao hapšenju, Fejzić je i sam u policijskoj akciji bio teže povređen. Nakon hapšenja boravio je u sarajevskoj bolnici, gde je ustanovljeno da ima hroničnu duševnu bolest - paranoidnu šizofreniju. Suđenje Fejziću počelo je 19. oktobra 2010., a okončano je 26. februara 2011. Na Sudu je kazao da je napravio masakr zbog glasova koje je čuo u glavi.

- To se desilo nakon onih glasova koje sam čuo. Isto kao da sam bio drogiran i pijan. Nisam znao za sebe, nisam to namerno uradio, žao mi je što sam nekoga povredio - kazao je u Kantonalnom sudu u Zenici na izricanju presude.

Rahmetli Smajo Kapo, čovek čija je hrabrost spasila brojne ljudske živote tokom masakra u Hlapčevićima, golim je rukama savladao ubicu Nedima Fejzića. Kapo je preminuo 2020. godine.

Nedim Fejzić
foto: printscreen

Ženu zaklao, dijete izbo

Šemsudinu Bašiniju iz Hlapčevića ubio je suprugu, a dvogodišnju kćerku Eminu je teško ranio.

- Prvo je nabasao na komšiju Dževada Hercegliju. Čoveka je rasporio, nekoliko puta ga je ubo nožem u vrat. On je uspeo da pobegne van sela i nekako su ga lekari spasili. Ljudi, ja sam ga tukao lopatom, drvetom... Nikad neću zaboraviti njegov luđački pogled. Moju Dževadu je zaklao. Eminu je izbo nožem i odbacio - govori drhtavim glasom Bašini.

Fejzić je boravio u jednoj psihijatrijskoj ustanovi, gdje se lečio od alkoholizma, a zbog aktiviranja bombe osuđen je 1998. godine.

Kurir.rs/Avaz

Bonus video:

02:50

INVALID UBIO SLABOVIDOG KOMŠIJU ZBOG ZAJEDNIČKOG TOALETA! Ljudi iz njihove zgrade ŠOKIRANI: Stalno smo u strahu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja