"ZAR ŽIVOT DETETA VREDI JEDNU GODINU" Doktorka osuđena zbog smrti devojčice (15), otac očajan: Osećam se poniženo
Foto: RINA

"ZAR ŽIVOT DETETA VREDI JEDNU GODINU" Doktorka osuđena zbog smrti devojčice (15), otac očajan: Osećam se poniženo

Bosna i Hercegovina -

Pred Opštinskim sudom Tuzla doktorka Meliha Zahirović Suljić, specijalista infektolog s Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, osuđena je na godinu zatvora uz obavezu da plati sudske troškove i po 20.000 KM (10.000 evra) ocu i majci preminule 15-godišnjakinje Maide Džafić.

Nakon što je doktorka osuđena, otac preminule devojčice Miralem Džafić rekao je "da se oseća poniženo".

- Život jednog deteta da vredi godinu zatvora to je žalosno i sramno za ovu državu i za ljude koji ju predstavljaju. Da li ih je stid pogledati u oči drugoj deci, koju bi trebalo da zaštitite. Za mene ovo nije nikakva satisfakcija. Odluka je sramna. Šta poručuju onima koji slušaju ovu presudu. Život jednog deteta, godina zatvora. Osećam se tako poniženo kao da moje dete nije ni postojalo uopšte. U nekom demokratskom društvu za domaću životinju bi neko dobio ovoliku kaznu zatvora. Sramno - rekao je Miralem Džafić ispred Općinskog suda Tuzla.

Podsećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona dr. Meliha Zahirović Suljić optužena je za teška krivična dela protiv zdravlja ljudi u vezi s krivičnim delom nesavesno lečenje, koje je uzrokovalo smrt petnaestogodišnje maloletnice Maide Džafić iz Gračanice u augustu 2020. godine u UKC-u Tuzla.

Kurir.rs/faktor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track