NEMCI UHAPSILI BRAĆU IZ BiH ZBOG ŠVERCA ORUŽJA! Velika akcija, učestvovali i specijalci: Zaplenjen i OGROMAN NOVAC, satovi i auto
Foto: Shutterstock

NEMCI UHAPSILI BRAĆU IZ BiH ZBOG ŠVERCA ORUŽJA! Velika akcija, učestvovali i specijalci: Zaplenjen i OGROMAN NOVAC, satovi i auto

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici nemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva državljanina Bosne i Hercegovine (47, 48), inače braću, zbog sumnje da su ilegalno uvozili naoružanje iz zemalja bivše Jugoslavije i preprodavali ga u Nemačkoj, saopšteno je danas iz kancelarije javnog tužioca u Berlinu.

Najviše su krijumčarili pištolje, ali i vojno naoružanje, poput pušaka. Kako prenose nemački mediji, polazna tačke istrage nemačke policije bila su saznanja bezbednosne agencije iz BiH.

Tokom akcije, policija je pretresla tri stana u Berlinu, kao i jedno mesto za skladištenje. Jedan stan je pretresen i u Donjoj Saksoniji. U samoj akciji je učestvovao veliki broj policajaca, uključujući i timove za specijalne operacije koji deluju pri saveznim policijskim snagama.

Policija je konfiskovala naoružanje, municiju, ali i 78.000 evra u gotovini, zlatni nakit, luksuzne satove, kao i jedan automobil. Njih dvojica su pod istragom od juna, 2023. godine, a sumnjiče se za kršenje zakona o naoružanju, ucjenjivaje te pranje novca.

Inače, za 47-godišnjakom je već postojao nalog za hapšenje i to od okružnog suda u Tiergartenu. Naime, on je krajem januara pretio čoveku pokušavajući da od njega iznudi novac.

(Kurir.rs/Nezavisne novine/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track