POTRAGA ZA MEDINOM I DALJE TRAJE: Mornarica sonarom pretražuje dno Skadarskog jezera
Foto: Facebook Printscreen

Nestao početkom jula

POTRAGA ZA MEDINOM I DALJE TRAJE: Mornarica sonarom pretražuje dno Skadarskog jezera

Crna Gora -

Službenici Uprave policije, uz podršku pripadnika Vojske Crne Gore, započeli su potragu sonarom dna Skadarskog jezera u nastavku potrage za nestalim Nemanjom Medinom iz Petrovca, navodi se u saopštenju.

Kako navode iz MUP-a Službenici Uprave policije i Mornarice Vojske pretražuju dno u reonima Vranjine i Virpazar, a angažovan je i deo Pomorskog odreda Mornarice Vojske sa čamcem i sonarom.

Pretraživanje akvatorijuma obavlja ekipa pomorskog odreda Mornarice Vojske Crne Gore koja za to koristi specijanu opremu koju ju je pre godinu i po dana dobila od Vlade SAD.

Posebnim čamcem opremljenim sa takozvanim Sajd sken sonarom povezanim GPS-om, mornarica pretražuje akvatorijum jezera jer ta oprema omogućava dobijanje precizne slike dna sa svim predmetima koji se na njemu nalaze uključujući i eventualno telo utopljenika.

"Policija je i ranije pretraživala teren, a Skadarsko jezero je u potrazi za Nemanjom čamcima obilazila i pretraživala Plovna jedinica" navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su naglasili da se od nestanka Nemanje Medina službenici Uprave policije MUP-a, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju sve zakonski predviđene mere traganja za nestalim licem na lokalnom, nacinalnom i međunarodnom nivou.

Porodica Nemanje Medine (24) iz Petrovca 9. jula je prijavila njegov nestanak. Dva dana kasnije, u mestu Jabukov do - Virpazar pronađen je njegov automobila, ali od Medine nema ni traga ni glasa.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track