BARANIN OSUĐEN NA 3 MESECA ZBOG NEDOZVOLJENOG ORUŽJA: Kupio sam pištolj jer mi se sviđao
Foto: Vijesti/Luka Zeković

Umešao i u nestanak Medina

BARANIN OSUĐEN NA 3 MESECA ZBOG NEDOZVOLJENOG ORUŽJA: Kupio sam pištolj jer mi se sviđao

Crna Gora -

Baranin Vladimir Ulama osuđen je na tri meseca zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Sudija Željka Jovović je navela da Ulama ranije nije osuđivan i da mu je kao olakšavajuće okolnosti cenila i to što je priznao delo. Optuženi je priznao da je imao pištolj, koji je kupio “jer mi se sviđao”.

“Poneo sam ga da ga pokažem drugovima, policija me zaustavila i našla ga”, rekao je Ulama. Veštačenjem je utvrđeno da je pištolj ispravan i da je iz njega pucano.

Njemu se sudilo zato što je 10. aprila u Podgorici, u ulici Vukašina Markovića, kod njega pronađen pištolj 'brauning', kalibra 9 milimetara i tri metka tog kalibra. Nakon što ga je policija zaustavila, odbacio je pištolj, ali su ga službenici policije našli na travnjaku. U automobilu je pronađeno nekoliko čaura. Za to delo zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine zatvora.

Nemanja Medin, Foto: Vijesti
Nemanja Medin, Foto: Vijesti

Ulama je i jedan od osumnjičenih za nestanak Petrovčanina Nemanje Medina. Medin je nestao 8. jula, nakon što je iz Petrovca krenuo u pravcu Virpazara.

Dan nakon njegovog nestanka policija je saslušala Ulamu, za kojeg je na osnovu telefonskog listinga utvrđeno da je poslednji telefonski razgovarao sa Petrovčaninom. Nakon saslušanja, nestao je do početka avgusta, kada je uhapšen u kući Bogdana Milića.

Policija je pre dva dana obećala nagradu od 30.000 evra za informaciju koja će pomoći u pronalasku Medina.

NOVI DETALJI O NESTANKU MEDINA: Znao da je u opasnosti, pa poneo pušku

(Vijesti/Foto: Luka Zeković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track