(FOTO) NOŽEM NA ČOVEKA JER GA JE FOTOGRAFISAO: Ubo ga bodežom u predelu glave i vrata
Foto: Shutterstock

Strašno

(FOTO) NOŽEM NA ČOVEKA JER GA JE FOTOGRAFISAO: Ubo ga bodežom u predelu glave i vrata

Crna Gora -

Emir Pačariz (24) uhapšen je juče, dvadesetak minuta nakon što je oko 15.20 sati, na uglu Moskovske ulice i Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici nožem izbo Predraga Savkovića (50).

Prema saznanjima “Vijesti”, Pačariz je biciklom prolazio pored Savkovića, koji ga je fotografisao. Navodno, tada je sišao sa bicikla, zadao mu više uboda nožem u predelu glave i vrata. Nakon što je teško povredio Savkovića, Pačariz je pobegao na biciklu.

“Vijesti” saznaju da je Savkoviću nakon ranjavanja pritrčala i pružila mu pomoć sedamnaestogodišnja A. R., učenica Srednje medicinske škole. Srednjoškolka je Savkoviću zaustavila krvarenje i realnimirala ga dok nije stigla Hitna medicinska pomoć.

Savković je prebačen u Urgentni centar i, prema nezvaničanim saznanjima, nije mu ugrožen život. Policija je Pačariza uhapsila u džamiji Staroj varoši. Fotografije napadača, koje je Savković napravio, pomogle su inspektorima da mu uđu u trag.

Emir Pačariz i ranije napadao, odgovarao samo prekršajnoPodgoričanin D. M. ispričao je sinoć “Vijestima” da je Pačariz i pre mesec dana napadao sugrađane na ulicama glavnog grada, ali da je samo prekršajno odgovarao.D. M. je sinoć kazao da je njegovu ženu Pačariz napao na Moskovskom mostu, izudarao je šakama po glavi i pretio joj.

“Prolazio je pored nje i počeo da je udara stisnutim pesnicama u predelu glave. Kada je izudarao rekao joj je: “Ako me prijaviš, ubiću te, Alaha mi”. Posle toga su nas savetovali da ne prijavljujemo, ali prijavili smo ga”, kazao je Podgoričanin.

Dodao je da je prijateljica njegove žene nakon par dana prošla isto i da su tada saznali da ih je napala ista osoba. “Nekih sedam dana nije se ništa dešavalo, a onda je uhapšen. Tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela i odgovarao je samo prekršajno. Danas kada sam video da je ista osoba uhapšena zbog sumnje da je nožem zamalo ubila sugrađanina, shvatio sam koliko je situacija ozbiljna”, rekao je on.

Podgoričani je istakao da smatra da su sud i tužilaštvo morali oštrije reagovati kada je Pačariz ranije prijavljivan. “Šta treba građani da rade? Da čekaju da im neko ubije majku, sestru, ćerku, ženu... Treba li da dolazimo u medije i tražimo da nam oni rešavaju probleme”, pitao je Podgoričanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track