POLICIJA SASLUŠAVA OSUMNJIČENE ZA NAPAD NA NOVINARKU VIJESTI: Ispitan Ivan Bušković koji je pretukao Lakićevu 2012! Na razgovor privođeni i  njegovi "fudbaleri"!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović, Vijesti/Vesko Bejolević

olivera lakić puštena na kućno lečenje

POLICIJA SASLUŠAVA OSUMNJIČENE ZA NAPAD NA NOVINARKU VIJESTI: Ispitan Ivan Bušković koji je pretukao Lakićevu 2012! Na razgovor privođeni i njegovi "fudbaleri"!

Crna Gora -

PODGORICA - Policija još nije otkrila ko je pucao u Oliveru Lakić, novinarku Vijesti, ali tvrde da čine sve da to urade.

Iz Uprave policije Vijestima su nezvanično saopštili da su zbog ranjavanja novinarke Lakić saslušali više desetina osoba koje imaju kriminalnu prošlost.

Pred inspektorima Odseka za krvne delikte izjavu je dao i Ivan Bušković, osuđivan zbog prebijanja novinarke Lakić 2012. godine. Inspektori su saslušali i nekoliko njegovih prijatelja, koji su tokom sudskog procesa zbog napada na Lakićevu, lažnim svedočenjima pokušavali da obezbede alibi Buškoviću.

foto: Printscreen Vijesti.me/Vesko Belojević

Izvor iz istrage rekao je da niko od njih nije zadržan posle saslušanja, ali da proveravaju njihov alibi. Osim toga, policija je i juče pregledala snimke sa nadzornih kamera iz dela grada u kom Lakićeva živi.

Kako bi utvrdili da li je napadač imao pomagače koji su pratili novinarku i eventualno mu javili kada je ona iz redakcije krenula ka kući. Policija će pregledati i snimke nadzornih kamera iz centra grada.

Olivera Lakić ranjena je 8. maja oko 21 sat, ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje u Podgorici. Njoj je, nakon što je izašla iz automobila i krenula ka ulazu, prišla muška osoba i pucala joj u desnu nogu. Lakićeva je juče iz Kliničkog centra otpuštena na kućno liječenje. Pre tri noći ona je ranjena na istom mestu na kom je pretučena 7. marta 2012. godine.

Zbog tog napada Ivan Bušković je osuđen na devet meseci zatvora, ali mu je Zakonom o amnestiji kazna skraćena za četvrtinu, a zatim za još 10 dana.

Zbog lažnog svedočenja vođena su dva sudska postupka protiv njegovih prijatelja.

U podgoričkom Osnovnom sud 2015. godine na po tri meseca zatvora osuđeno pet Buškovićevih svedoka. Osuđeni su, jer su prikupljeni dokazi da su tzv. “fudbaleri” lažno na sudu tvrdili da je, u vreme napada na novinarku, Bušković igrao sa njima fudbal u sali “Kneževića” u naselju Zelenika. Dve godine kasnije zbog lažnog svedočenja osuđeno je još osam njegovih “fudbalera”.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto Vijesti/Vesko Bejolević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) STANKOVIĆ: Tužilaštvo već ispituje određene osobe, učinićemo sve da rasvetlimo napad na Oliveru Lakić!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track