CRNA GORA ŠALJE VOJSKU NA GRANICU S ALBANIJOM: U zemlju nelegalno ušlo 2.850 migranata!
Foto: Printscreen Vijesti.me

alarmantno

CRNA GORA ŠALJE VOJSKU NA GRANICU S ALBANIJOM: U zemlju nelegalno ušlo 2.850 migranata!

Crna Gora -

PODGORICA - Vojska Crne Gore već sedam dana zajedno sa policijom čuva granicu sa Albanijom u zoni graničnog prelaza Božaj, a cilj pojačane kontrole te zone je sprečavanje ilegalnih prelazaka crnogorske granice sa Albanijom, nakon ulaska oko 2.850 migranata od počeka godine.

Navodi se da su se crnogorski vojnici nakon 15 godina vratili na granicu i da ovog puta služe kao pomoć kolegama iz policije, a mešovite patrole danonoćno čuvaju granicu sa Albanijom kako bi sprečili ilegalni ulazak migranata u Crnu Goru

.

"Mi smo od početka godine pojačali mere, ali smo procenili da je veoma značajno da nam se u to pojačanje uključi vojska", saopštio je načelnik Odseka za nadzor granice Crne Gore Vojislav Dragović.

On je kazao da su na dnevnom nivou imali nezakonite ulaske između 20 i 30 migranata, a sada je petnaestak migranata na dnevnom nivou. RTCG navodi da se, kada se broj ljudi koji traže azil u Crnoj Gori uporedi sa prošlom godinom, primećuje veći pritisak na granice.

Dragović je naveo da je u 2017. bilo 840, a da u ovom periodu do kraja avgusta ima oko 2.850 migranata koji su nezakonito prešli granicu. RTCG dodaje da podaci pokazuju da se više od 2.000 njih ipak vratilo nazad u Albaniju kada su primetili graničnu patrolu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track