CRNOGORAC 20 GODINA BIO U BEKSTVU: Božidar Samardžić (39) OSUĐEN ZA UBISTVO uhapšen u Sloveniji po Interpolovoj poternici!
Foto: Profimedia

sledi izručenje

CRNOGORAC 20 GODINA BIO U BEKSTVU: Božidar Samardžić (39) OSUĐEN ZA UBISTVO uhapšen u Sloveniji po Interpolovoj poternici!

Crna Gora -

Slovenačka policija je uhapsila crnogorskog državljanina Božidara Samadržića (39) iz Nikšića koji je bio u bekstvu skoro 20 godina.

On je bio na poternici Interpola Podgorica zbog ubistva počinjenog na teritoriji Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije. U saopštenju se dodaje da je Samardžić osuđen na 20 godina zatvora.

Samardžić je 12. februara 1999. godine u Nikšiću, zajedno sa Lj.Z, pokušao da ubije više osoba tako što je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila koje se kretalo ulicom Nikole Tesle.

U vozilu su se nalazili K.R. koji je upravljao vozilom, i V.I. i S.V. Projektili su pogodili vozilo kao i K.R. I V.I. Od zadobijenih povreda V.I. je preminuo, dok je K.R. zadobio teške telesne povrede", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije su naveli i da se Samardžić od momenta izvršenja krivičnog dela nalazio u bekstvu sve do juče kada je uhapšen u Sloveniji, a pokrenuta je procedura za izručenje ovog lica Crnoj Gori.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track