ISPOVEST PLAĆENOG UBICE IZ CRNE GORE: Ovako sam spremao LIKVIDACIJU SPECIJALNOG TUŽIOCA! Za egzekucije ostalih funkcionera spremljeni MILIONI!
Foto: Vijesti.me

sada je zaštićeni svedok

ISPOVEST PLAĆENOG UBICE IZ CRNE GORE: Ovako sam spremao LIKVIDACIJU SPECIJALNOG TUŽIOCA! Za egzekucije ostalih funkcionera spremljeni MILIONI!

Crna Gora -

Zaštićeni svedok kodnog imena Jadranko Jonski detaljno je ispričao svoju ulogu u kriminalnim grupama koje se terete za najteža krivična dela, kao i uloge ostalih osumnjičenih.

Prema saznanjima Pobjede, iskaz zaštićenog svedoka podudara se sa saznanjima istražitelja koji su naredbom za istragu označili tri osobe kao organizatore tri kriminalne grupe Ranka Radulovića iz Nikšića, Igora Vukotića iz Kotora i Erogena Brajovića iz Skadra.

Svi oni, kako je ispričao zaštićeni svedok, oformili su grupe kako bi mogli da likvidiraju one koji im se nađu na putu. Tako su na spisak za odstrel dospeli i visoki policijski funkcioneri i bivši službenici ANB, kao i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Zaštićeni svedok je naveo da je pratio kretanje specijalnog tužioca Katnića, posmatrao njegovu kuću u Klikovačama u blizini Danilovgrada sa obližnjeg brda, odakle je imao najbolji pregled. Posmatrajući sa te distance, imao je jasan pregled i prikupljao informacije o Katnićevim navikama. Tako je znao kada izlazi iz kuće i kada obavlja svakodnevne poslove u dvorištu.

Jonski je kazao da je za Katnićevu likvidaciju bilo predviđeno pola miliona evra i da su za praćenje angažovali njega i još dve osobe koje su na spisku osumnjičenih u ovoj istrazi. Jonski i još dve osobe, kako je naveo, sastale su se sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem u Srbiji, u blizini jedne atraktivne turističke destinacije, gde im je obećano kako tvrdi zaštićeni svedok da će za sve likvidacije biti na raspolaganju pet miliona evra.

Praćenje Katnića od njih je, prema svedočenju zaštićenog svedoka, tražio Ranko Radulović.

Zaštićeni svedok otkrio je i da mu je Erogen Brajović platio da ubije Vjekoslava Lambulića i da su mu dve osobe, čija imena je naveo, bile logistika.

On je detaljno ispričao kako je pokušao da ubije Lambulića, kojeg policija označava kao bezbednosno interesantnu osobu.

Prema njegovim rečima, Lambulić je bio u Hiltonu, a osoba koja je bila zadužena za njegovo praćenje mu je javila kada je on izašao iz hotela i u kom pravcu je krenuo.

Zaštićeni svedok je rekao da mu je pripremio zasedu, da ga je čekao u žbunu i kada se Lambulić parkirao “golfom", pritrčao mu je i zapucao. Sve se to odigralo na parkingu kod Rimskog trga u Podgorici.

Prema rečima Jonskog, namjera mu je bila da Lambuliću puca u glavu jer je znao da nosi pancir.

Nakon neuspele likvidacije Lambulića, zaštićeni svedok je bio u bekstvu nekoliko dana. Kazao je da se krio u šumi i da je našao bocu, izrezao je, stavio pištolj i razređivač kako bi uklonio tragove sa oružja koje je koristio u krivičnom delu. Ispričao je da je ovaj napad naručio albanski državljanin Erogen Brajović zato što je bio siguran da su mu braća Lambulić ubili brata Aleksandra Brajo vića, 2015. godine na Zabelu.

Prema rečima ključnog svedoka Tužilaštva, Brajović mu je dao 50 kilograma skanka i novi džip land rover za posao koji je trebalo da izvrši.

U iscrpnom iskazu Jonski je pred tužiteljkom Stojankom Radović i odbranom otkrio i da mu se okrivljeni Nikola Mandić povjerio da je ubio Kotoranina Gorana Lenca.

Jadranko Jonski je u ponedeljak šest i po sati odgovarao na pitanja tužilaca, a nastavak njegovog saslušanja zakazan je za 20. septembar, kada će mu okrivljeni i njihovi branioci po stavljati pitanja.

Na spisku osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra, Nikšićanin Stefan Perović i Kotoranin Nikola Mršić, koji je u bekstvu.

Osim za njim, policija traga i za njegovim sugrađaninom Igorom Vukotićem, dok je Erogen Brajović uhapšen u Albaniji zbog sumnje da je i u toj zemlji učestvovao u teškim krivičnim delima. Ostali članovi ove grupe su u pritvoru.

Kurir.rs/CDM

Foto: Vijesti.me

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track