RAT KLANOVA TRESE REGION! BRUTALNE LIKVIDACIJE OD NIKŠIĆA DO BEČA! CRNI BILANS SUKOBA: 8 mrtvih za godinu dana, 6 nerešenih UBISTAVA!
Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

KRVAVI OBRAČUNI

RAT KLANOVA TRESE REGION! BRUTALNE LIKVIDACIJE OD NIKŠIĆA DO BEČA! CRNI BILANS SUKOBA: 8 mrtvih za godinu dana, 6 nerešenih UBISTAVA!

Crna Gora -

U 2019. godinu Crna Gora ulazi sa šest nerešenih ubistva, dok za dvostruku likvidaciju u centru Podgorice policija ima osumnjičene kojima se sudi pred Višim sudom. Svi slučajevi vežu se za obračun kriminalnih klanova.

Godina se završila ubistvom Novljanina Vladimira Roganovića. On je u Beču u sred dana surovo likvidiran dok je bio u društvu Nikšićanina Stefana Vilotijevića koji je ranjen. Sa njima je bio i treći momak kog je policija uhapsila zbog moguće umešanosti.

Spekuliše se da bi iza ubistva Roganovića i Đorđa Zafirovića Zafira (37), bivšeg zeta Dragoslava Kosmajca mogao da stoji isti nalogodavac.

Nešto ranije, Podgoričanin Veselin Kalezić izrešetan je na Starom aerodromu ispred lokala "Level". Mediji pišu da je bio blizak takozvanom kavačkom klanu, a ubica Kaleziću nije ostavio ni minimalnu šansu da preživi. Odmah nakon dobro organizovane likvidacije vozilo koje je korišćeno za izvršenje zapaljeno je u Zeti.

Veselin Kalezić
Veselin Kalezićfoto: Vijesti.me/Savo Prelević, Vijesti.me/Filip Roganović, Vijesti.me/Facebook

Policija je izuzela snimak na kom se vidi kako Kalezić pada na betonsku ploču, dok ubica trči prema parkingu ka stambenim zgradama odakle je i došao.

Policija i dalje ne zna ko je letos likvidirao Vasa Delibašića u Baru. On je upucan ispred lokala "Fenix", a policija je, tražila dva NN lica koji su koristili automobil marke "audi A4". Oni su, prema nezvaničnim informacijama u vreme izvršenja dela koristili budvanske tablice, da bi vozilo kasnije bilo pronađeno u plamenu i sa podgoričkim tablicama.

U zapaljenom autu pronađen je i pištolj modela "škorpion" kalibra 7.65 mm, ali se na njemu nisu mogli očitati serijski brojevi. Nije poznato da li je serijski broj pištolja uklonjen pre izvršenja dela ili je oštećenje nastalo zbog zapaljenja. Osim toga, na vozilu je uništen deo gde je utisnut broj šasije, a već po samom izvršenju jasno je da se radi o profesionalcima.

Delibašić je bio na motoru i kretao se kroz Makedonsko naselje kada su dva muškarca osula paljbu, a na licu su imali silikonsku masku. Iako je pokušao da pobegne ubrzo su ga sustigli i naneli mu povrede koje su bile kobne po ovog Baranina.

Veliku turbulenciju u kriminalnim klanovima izazvalo je ubistvo Miodraga Migija Kruščića.

Mesto ubistva Miodraga Migija Kruščića
Mesto ubistva Miodraga Migija Kruščićafoto: Vijesti/Savo Prelević

U maju ove godine ubica je prišao stolu za kojim je Kruščić sedeo sa novinarkom Jelenom Jovanović, ispalio nekolika hitaca, a nakon što je Kruščić pao jer je bezuspešno pokušao da pobegne, ubica ga je dotukao. Takođe, pronađen je zapaljeni automobil i delovi pištolja, a kamere su zabeležile ubistvo. Egzekutor je bio maskiran, bio je obučen u crno, imao silikonsku masku, a sumnja se da je u pitanju mlađa osoba bliska kavačkom klanu.

Ovom zločinu prethodilo je dvostruko ubistvo u centru Podgorice kada je oko 13 sati ispred lokala "Forum" zapucao muškarac sa ciljem da ubije Miloša Šakovića, ali je slučajno ubio Radivoja Jovanovića. Ipak, ubica je bio uporan u svojoj nameri pa je sustigao Šakovića koji je pokušao da pobegne i upucao ga. Šaković je podlegao povredama, a policija sumnja da je direktni izvršilac Marko Jovanović koji je u bekstvu.

Mesto ubistva Radivoja Jovanovića
Mesto ubistva Radivoja Jovanovićafoto: Vijesti.me/Savo Prelević

Kako je ranije kazao izvor FOS, ovo ubistvo je odgovor na brutalnu likvidaciju Dražena Čađenovića koji je ubijen u eksploziji. On se nalazio u svom blindiranom "bmw" u garaži hotela "Premijer" kada se začula jaka eksplozija koja je uznemirila građane. Bomba je aktivirana svega nekoliko sekudi nakon što je Čađenović ušao u vozilo.

Čađenović, inače, važi za žestokog momka, a javnosti je poznat jer je dovođen u vezu sa ubistvom Beograđanina Marka Vesnića, vođe navijača "Delija". On je tokom procesa koji je trajao punih pet godina negirao krivicu. Iako je prvostepenom presudom osuđen na 16 godina, ta odluka suda je oborena i u ponovljenom postupku Čađenović je dokazao da nije umešan u likvidaciju Vesnića. Potom je i pravosnažno oslobođen.

Nikšićanin Predrag Pejović preminuo je od povreda zadobijenih u podmetnutoj eksploziji automobila u maju ove godine. Sa njim se nalazio Dragan Damjanović koji je prošao sa povredama.

Automobil u kome je poginuo Predrag Pejović
Automobil u kome je poginuo Predrag Pejovićfoto: Printscreen Vijesti.me/Svetlana Mandić

Podsećamo, automobil “reno senik” u kome su se nalazili eksplodirao je u pokretu, u blizini kuće teže povređenog Pejovića. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je eksploziv bio podmetnut.

Kurir.rs/ Fosmedia.me

Foto: Vijesti.me/ Svetlana Mandić, Savo Prelević, Filip Roganović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track