UBICE PRATILE ĆUPIĆA DANIMA, BOMBA EKSPLODIRALA ČIM JE UŠAO U KOLA: Jezivi detalji likvidacije Cetinjanina u Podgorici! Ranjen ZAPOMAGAO! (FOTO, VIDEO)
Foto: Vijesti/Printscreen

NASTAVLJEN OBRAČUN KLANOVA!

UBICE PRATILE ĆUPIĆA DANIMA, BOMBA EKSPLODIRALA ČIM JE UŠAO U KOLA: Jezivi detalji likvidacije Cetinjanina u Podgorici! Ranjen ZAPOMAGAO! (FOTO, VIDEO)

Crna Gora -

Nikola Ćupić (34) sa Cetinja ubijen je juče u Podgorici kada su nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu koja je bila postavljena ispod njegovog vozila. Stravična eksplozija dogodila se u centru grada, odmah pošto je Ćupić vozilom "tojota" cetinjskih registarskih oznaka, krenuo sa parkinga.

Prema nezvaničnim informacijama crnogorskih medija, Ćupić je neposredno pre toga izašao iz stana obližnje zgrade u kojem živi njegova porodica. Svi tragovi ukazuju da je eksplozivna naprava bila sa spoljašnje suvozačeve strane. To potvrđuje krater na ulici.

Usled siline eksplozije Ćupić je odbačen od auta. U vozilu je bio sam i od posledica povreda preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore.

Istražitelji veruju da je danima bio praćen i da su ubice znale njegovo kretanje i navike. Upravo zbog toga istraga je usmerena na osobe sa kojima je bio u kontaktu poslednjih dana. Zbog ove činjenice biće značajno utvrditi sa kim se sastajao i komunicirao. Na razgovor je privedeno više osoba za koje postoje indicije da bi mogle pomoći u rasvetljavanju ovog zločina, ali niko od njih nije zadržan.

Prikupljeni operativni podaci ukazuju da je Ćupić bio blizak kavačkom klanu i da je obavljao određene poslove za njih, ali i da je, isto tako, bio u kontaktu i sa određenim licima za koja se sumnja da su bliska "škaljarcima".

foto: Vijesti/Printscreen

U policijskoj evidenciji zabeležen je kao bezbednosno interesantno lice, a privođen je zbog nedozvoljenog držanja oružja i droge.

Ćupić je, prema sumnjama policije, sa Vasilijem Vujovićem sa Cetinja pucao na sugrađanina Filipa Ivanovića 2014. godine. Nakon toga, bačena je bomba u dvorište kuće Filipovog brata Andrije u cetinjskom naselju Bogdanov kraj. Na osnovu analize iz Forenzičkog centra utvrđeno je da je Ćupić odgovoran za ovaj napad.

U ratu kavačkog i škaljarskog klana, koji je brutalnim ubistvima počeo još 2015. godine, ubijeno je više desetina osoba. Krajem prošle godine u Beču je ubijen Novljanin Vladimir Roganović (31), koji je bio visokopozicionirani član kavačkog klana. Stradao je samo nekoliko dana nakon što je izašao iz zatvora. Tada je ranjen Stefan Vilotijević, koji je bio sa njim.

Vladimirov brat, Duško Roganović teško je povređen 2017. godine u Herceg Novom, kada su nepoznate osobe aktivirale eksplozivnu napravu koja je bila postavljena ispod njegovog vozila. Nakon tog događaja, Duškov otac Niko Roganović (66) ubijen je, jer je, kako se sumnja, istraživao ko je naručio napad na njegovog sina i planirao osvetu.

U novembru prošle godine na Starom aerodromu ubijen je Veselin Kalezić, kojeg policija povezuje sa kavačkim klanom. Na njega je pucano u trenutku kada je izlazio iz vozila i krenuo u lokal Level. Ovo ubistvo do danas nije rešeno, iako sumnje istražitelja ukazuju da je naručeno iz suprotstavljenog škaljarskog klana. Isto tako, motiv ovog ubistva je, kako se sumnja, Kalezićevo učešće u likvidacijama osoba koje su pripadale škaljarskom klanu.

Kurir.rs/ Cdm.me/ Pobjeda

Foto: Vijesti.me

Video: Portal Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track