NAJTUŽNIJI PRIZOR NA OBALI SKADRA! RONIOCI IZVUKLI TELO MALE NINE (12) IZ JEZERA: Nastavlja se potraga za njenim ocem Ratkom i prijateljem Darkom
Foto: Printscreen Facebook, Vijesti.me/ Savo Prelević

TRAGEDIJA

NAJTUŽNIJI PRIZOR NA OBALI SKADRA! RONIOCI IZVUKLI TELO MALE NINE (12) IZ JEZERA: Nastavlja se potraga za njenim ocem Ratkom i prijateljem Darkom

Crna Gora -

Ronioci Regionalnog ronilačkog centra pronašli su danas telo dvanaestogodišnje devojčice N.K. nedaleko od mesta gde se u nedelju prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru, potvrđeno je iz MUP.

Direktor Regionalnog ronilačkog centra Veselin Mijajlović kazao je da je prvi ronilački tim pronašao telo devojčice Nine zaglavljeno u granama, nakon pipanja dna.

"Telo je pronađeno u koritu reke Morače i izvučeno na obalu i čekaju se nadležne službe koje će ga preuzeti", rekao je Mijajlović.

Dodao je da ronioci nastavljaju potragu za ocem devojčice Ratkom Kumburovićem i njihovim prijateljem Darkom Vujoševićem.

Manastirski brodić kojim je monah Manastira Vranjina, Neofit od manastira do obale pevozio osam vjernika prevrnuo se u nedelju kod Vranjine. Odmah nakon nesreće iz vode je izvučeno telo trudnice Jane Kumburović, koja se utopila pokušavajući da spasi svoju dvanaestogodišnju ćerku.

foto: Printscreen/ Facebook

Njen suprug Ratko stradao je pokušavajući da otrgne njih dve od podviljalih talasa, koji su u smrt odneli i njihovog prijatelja Darka Vujoševića, koji je probao da ih spase.

foto: Vijesti.me

U međuvremenu, monah manastira Vranjina Goran Kimpanov (43) uhapšen je u ponedeljak zbog nesreće na Skadarskom jezeru, saopštila je crnogorska policija. Kako se navodi, njemu se na teret stavlja delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti i on će biti priveden nadležnom tužiocu.

Direktor Regionalnog ronilačkog centra, Veselin Mijajlović kazao je da će se danas u potrazi koristiti "side scan" sonar, specijalni aparat koji skenira morsko dno.

On je rekao da su ronioci na terenu i da pripremaju aktivnosti za danas.

"Juče je bilo veoma teško, pod vodom se praktično ne vidi ništa. Ima dosta stabala, korena, grana, i nekoliko se puta desilo da su naši ronioci bili zaglavljeni u tim korenima i to je bilo zaista teško. Jaka vodena strujanja, jer to je deo reke koji se uliva u Skadarsko jezero i voda je prilično brza, a pored toga što je brza izuzetno je mutna i ne vidi se ništa. Tako da smo mi jutros odlučili da sa našim kolegama iz Hidrometeorološkog zavoda da sa njihovim "side scan" sonarom, to je jedan specijalni aparat koji skenira vodeno dno, da pokušamo da vidimo da li ćemo primetiti bilo kakve sumnjive anomalije", istakao je Mijajlović.

On je dodao da su i juče radili sa jednim sonarom.

"Spuštali smo se na mesta gje smo sumnjali da može biti telo, ali ispostavilo se da su to samo stabla, tako da ćemo danas sa ovim jačim aparatom pokušati da prvo skeniramo dno i to ćemo raditi od 8.30, 9 do 11.30, 12 kada će naši ronioci zaroniti. Biće sunčan dan, pa možda neka svetlost prodre i do rečnog dna i da naši ronioci pokušaju da nešto danas urade, da pronađemo ta tela. Nećemo odustati, danas ćemo raditi u punom sastavu, biće organizovana, tri ronilačka tima, celi dan ćemo biti pod vodom", kazao je Mijajlović.

U potragu se uključio i vojno-civilni tim Sektora za hidrografiju i okeanografiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track