MEŠTANI PODGORIČKOG NASELJA OTKRILI DA GODINAMA NE PLAĆAJU VODU JER GLASAJU ZA MILA: Uvek smo ga podržavali na izborima - sve živo imaš!
Foto: Vijesti.me/Luka Zeković, EPA

KUPUJU SE GLASOVI SIROMAŠNIH

MEŠTANI PODGORIČKOG NASELJA OTKRILI DA GODINAMA NE PLAĆAJU VODU JER GLASAJU ZA MILA: Uvek smo ga podržavali na izborima - sve živo imaš!

Crna Gora -

Dvadesetak domaćinstava koja se nalaze iza pumpe “Dekar” na Ćemovskom polju u Podgoric, godinama ne plaća potrošenu vodu, a to im je do skoro tolerisano, jer su, kako tvrde, glasači vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS).

Njima je nedavno voda isključena zbog duga od preko 30.000 evra. Međutim, iz gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija tvrde da "u kontinuitetu šalju opomenu potrošačima koji ne izmiruju svoje obaveze za potrošenu vodu, a tako je urađeno i u ovom slučaju". Dug iznosi preko 31.000 evra, zbog čega im je nekoliko dana i isključena voda, ali bi opet, ističu meštani, glasali za DPS ako im obezbede snabdevanje.

"Vodu ne plaćamo odavno, još od Liberalnog saveza i Slavka Perovića, svi smo ga glasali, veruj mi. Kada je bilo između Mila (Đukanovića) i Momira (Bulatovića), glasali smo za Đukanovića i od tada smo ga uvek podržavali. Vodu smo imali jer su nam iz DPS-a to sredili. Rekli su: ‘Glasajte, nemojte da brinete’", tvrdi Omer Adžović.

Kontejner dobili za prošle izbore
Kontejner dobili za prošle izborefoto: Vijesti.me/Luka Zeković

Na pitanje ko su ljudi koji daju takva obećanja, da li dolaze direktno kod njih, Adžović odgovara da ih "uglavnom zovu sa Konika", ali "nije znao ko".

"Neko glasa na Koniku, neko na Starom aerodromu", kaže Adžović. Česma sa koje se meštani naselja snabdevaju vodom, nalazi se u njegovom dvorištu, a vodi se na njegovog oca Murata.

Prema računu iz marta prošle godine, dug je u tom trenutku iznosio 31.522 evra. Od toga je prethodni dug 31.213 evra, potrošnja je 762 kubika, za šta je obračunato 308 evra.

Adžović kaže da je zvao Vodovod kad su isključeni i da mu je rečeno da je sada dug preko 36.000 evra.

foto: EPA

"Od čega da plaćamo vodu, kada živimo od socijale, uglavnom od 200 evra, zavisi koliko ko ima dece. Što više ih imamo, to je socijala veća. Sa 200 evra ne možemo da živimo", kaže Adžović.

Iz Vodovoda i kanalizacije nisu Vijestima odgovorili kako je moguće da neko ima toliki dug, odnosno, da li su računi ikada izmirivani. Adžović kaže da im je voda bila isključena i pre pet godina, ali da je tada nakon mesec dana ponovo uključena.

Derviš Selimović je istakao da su u naselje dolazili i kamioni uoči izbora, da im nasipaju put.

“Kada su izbori, sve živo imaš. Siromašni smo, kupuju nas. Dolaze, obećavaju. Neka donesu jednu cisternu, ako neće vodu da nam daju”, kaže Selimović.

On je istakao da u naselju, osim njega, niko drugi nema struju, jer imaju dugove velike.

Selimović tvrdi da kada dođe glasanje, dobiju instrukcije gde i s kim treba da pođu, kako bi bilo sigurno da glasaju kako treba.

Iz Vodovoda navode da potrošač Murat Adžović duguje više od 30.000 evra i da je isključen.

Tvrde da je Adžović pismeno obavešten o kontroli kada je, zbog evidentno uvećane potrošnje, upućen da iskontroliše unutrašnje instalacije ili da se obrati ekipi za detekciju kvara koja bi mu pomogla u lociranju kvara.

“Kako se stranka nije obraćala ekipi za detekciju kvara našeg Društva, preduzeli smo meru isključenja. Zbog duga za utrošenu vodu nekoliko potrošača je isključeno sa vodovodne mreže”, kažu.

Kurir.rs/Vijesti.me (Borko Ždero) Foto: Vijesti.me/Luka Zeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track