KNEŽEVIĆ OCRNIO MILA U PISMU HANTU: Đukanovići hoće da otmu moj uspešni biznis, a Crnu Goru su pretvorili u svoj FEUD!
Foto: Printscreen YouTube/Aj Jazeera Balkans

POŽALIO SE BRITANSKOM ŠEFU DIPLOMATIJE

KNEŽEVIĆ OCRNIO MILA U PISMU HANTU: Đukanovići hoće da otmu moj uspešni biznis, a Crnu Goru su pretvorili u svoj FEUD!

Crna Gora -

PODGORICA - Predsednik Atlas Grupe Duško Knežević, kojeg Crna Gora i Interpol potražuju zbog niza krivičnih dela iz oblasti finansija, pisao je šefu britanske diplomatije Džeremiju Hantu u kojem tvrdi da, kako navodi, porodica Mila Đukanovića želi da preuzme njegov uspešni biznis.

Knežević je naglasio da ne želi da odlazak aktuelnog predsednika Crne Gore sa političke scene donese nestabilnost, slabi vladu ili promeni crnogorsku spoljnu plitiku. Ubeđen je, kaže Knežević, da su političari u vladajućem DPS potpuno sposobni da vode državu napred.

Knežević je britanski državljanin i nalazi se u Londonu. Crna Gora je za njim raspisala nacionalnu i Inerpolovu poternicu, a nakon objavljivanja snimka na kojem se vidi da aktuelnom generalnom sekretaru DPS i bivšem gradonačelniku Slavljubu Stijepoviću daje kovertu sa 97.000 evra za potrebe izborne kampanje te stranke.

U opširnom pismu Hantu, Knežević je naveo da mu je namera da šefa britanske diplomatije upoznao sa pozadinom poslednjih događaja u Crnoj Gori, odnosno demonstracijama protiv Đukanovića. Naveo je da je u sukobu sa porodicom predsednika Đukanovića, posebno njegovim bratom Acom Đukanovićem i sestrom Anom, zbog njihove namere da mu, kako tvrdi, uzmu njegov uspešan biznis i zamene ga svojim poslovima.

"Ne želim da odlazak Mila Đukanovića sa političke scene donese nestabilnost, oslabi vladu ili promeni crnogorsku spoljnu politiku i ubeđen sam da su političari u DPS potpuno sposobni da vode državu napred", naveo je Knežević u pismu, prenose podgoričke Vijesti.

Predsednik Atlas Grupe podseća da je Đukanović neprekidno na vlasti od 1992. i da njegov uticaj na institucije seže toliko kao da je u pitanju, kako navodi, njegova dinastija. Objašnjava da se njegov "rastući sukob" sa predsednikom Đukanovićem i članovima te porodice, dogodio 2018. "zloupotrebom državnih institucija" kako bi maltretirali njegove zaposlene, uveli privremenu uravu u njegove banke i doveli ih do bankrota, podigli lažne kriminalne optužbe protiv njega njegovih zaposlenih.

Dodao je da je sve to uticalo na preko 70.000 intenracionalnih klijenata, uključujući i građane Velike Britanije. Knežević je Hantu napisao i da razume da birtanska vlada ima srdačne odnose sa državom Crnom Gorom i da britanska vlada želi da ima poverenje u crnogorske institucije.

Naveo je, međutim, da je tokom godina Đukanovićeve vlasti, Crna Gora pod sumnjom da je mesto korupcije i zloupotrebe moći, ali da su mu njegova iskustva iz poslednjih godina razjasnila da Crna Gora ne može nastaviti da bude feud jedne porodice ako želi da dostigne, kako kaže, njegove i ciljeve crnogorskog narda, da se pridruži evroatlantskoj zajednici. Najavio je da će nastaviti da u javnosti otkriva "nepočinstvima porodice Đukanovića i DPS".

Knežević ističe i da će, ako Evropska sužba za spoljnje poslove ima sumnje u to da li je Đukanovićeva porodica u prošlosti pribegavala kriminalnim aktivnostima kako bi postigla poslovne i političke ciljeve, one uskoro biti otklonjene argumentima koje su posedu njegovih advokata.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track