Najnovije vesti

MARKOVIĆ: Ne tvrdimo da je Rusija pokušala da ubije Đukanovića, ne prekidamo diplomatske odnose sa Moskvom
Foto: Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović

posle suđenja za pokušaj terorizma

MARKOVIĆ: Ne tvrdimo da je Rusija pokušala da ubije Đukanovića, ne prekidamo diplomatske odnose sa Moskvom

Crna Gora

Crnogorski premijer Duško Marković rekao je da Vlada Crne Gore neće prekinuti diplomatske odnose sa Ruskom Federacijom nakon presude za pokušaj terorizma na dan crnogorskih parlamentarnih izbora 2016. godine.

Marković je to kazao odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića, kojeg je interesovalo da li će Vlada prekinuti diplomatske odnose s Rusijom, nakon presude u kojoj se tvrdi da su državni organi i službe te države učestvovale u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera.

foto: EPA

"Nigde ne stoji tvrdnja da su državni organi Rusije učestvovali u pokušaju ubistva tadašnjeg premijera (Crne Gore) Mila Đukanovića", odgovorio je Marković.

 

On je poručio da će Vlada Crne Gore strpljivo i razumno nastojati da te odnose podigne na viši nivo.

 

"Verujem da takvo vreme dolazi", rekao je Marković.

foto: Vijesti.me/ Boris Pejović

Crnogorski premijer tvrdi i da ne postoje rizici po mir i stabilnost u Crnoj Gori nakon presuda za pokušaj terorizma, navodeći da ih neće biti ni nakon donošenja pravosnažne presude.

 

"Da li će neko, u nastojanju da izbegne suočavanje sa pravdom, posegnuti za nekim neracionalnim aktivnosti, to vi bolje znate od mene", rekao je Marković.

 

On je rekao i da je Medojevićeva retorika najveća pretnja po stabilnost Crne Gore, a navodi se da je takav komentar usledio nakon opaske Medojevića da je potpredsednik Vlade Zoran Pažin u Crnu Goru došao iz druge države.

 

Zbog upadica i komentara, Medojević dobio opomenu predsednika crnogorskog parlamenta Ivana Brajovića zbog ometanja predsednika vlade.

 

Medojević u prethodnom obrazloženju pitanja premijeru rekao da su Srbi braća Crnogorcima i da nisu remetilački faktor u Crnoj Gori.

 

"Oni su učestvovali u kreiranju ove države. Opasno je s aspekta stabilnosti polovinu države pretvarati u neprijatelje", rekao je Medojević.

 

 

Kurir.rs/Tanjug
Foto: Vijesti.me/Boris Pejović

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...