DEMOKRATSKI FRONT NAJAVLJUJE BOJKOT IZBORA: Vučić im poručio da se neće mešati u unutrašnja pitanja Crne Gore!
Foto: Vijesti.me / Dragan Kujundžić

traže nove uslove

DEMOKRATSKI FRONT NAJAVLJUJE BOJKOT IZBORA: Vučić im poručio da se neće mešati u unutrašnja pitanja Crne Gore!

Crna Gora -

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) najavili su bojkot parlamentarnih izbora narodne godine ukoliko se održe po važećim izbornim zakonima i bez opozicione kontrole izbornog procesa.

Čelnici DF-a su to poručili, prema tvrdnjama sagovornika Vijesti, na sastanku predstavnika Srba iz regiona sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, održanim u petak u Kraljevu, a predsednik Srbije navodno je kazao da ne može da se meša u unutrašnja pitanja druge države.

"Vučić je rekao da ne može da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore kao što su uslovi održavanja izbora i poručio političkim liderima da odluku o tome moraju doneti sami. On je istakao da je spreman da pomogne Srbima u Crnoj Gori uoči popisa stanovništva 2021. godine", kazao je Vijestima jedan od učesnika sastanka.

Član predsedništva DF-a Milan Knežević na sastanku je rekao da bi izlazak u postojećim uslovima bio samoubistvo za opoziciju. On je podsetio da su se poslanici opozicije, među kojima je najviše političkih predstavnika Srba, potpisom obavezali da neće izaći na izbore ukoliko prethodno ne bude formirana vlada koja će kontrolisati sprovođenje izbornog procesa, aludirajući na Sporazum o budućnosti koji su poslanici opozicije potpisali sa predstavnicima građanskog pokreta “Odupri se“.

Vučić je nakon sastanka sa predstavnicima Srba iz regiona kazao da Srbija neće nametati svoju volju drugim državama, ali da “neće dozvoliti da bilo ko u regionu ugrožava identitetska prava Srba”, poput prava na jezik i ćirilično pismo.

"Govorili smo o stvarima koje nisu lake, posebno kada je reč o situaciji u Crnoj Gori. Gradićemo mnogo toga, a posebno ćemo raditi na identitetskim pravima Srba”, kazao je Vučić i naveo da će se raditi na zajedničkoj pripremi za popis, jer Srbija i Srbi žele da sačuvaju srpski identitet.

Najavljeno je da bi naredni sastanak sa Srbima iz regiona mogao biti održan u avgustu ili septembru.

Kurir.rs / Vijesti.me

Foto: Vijesti.me / Dragan Kujundžić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track