OTAC GOJKO SA CETINJA ODRŽAO LEKCIJU SVIMA: Ako je čovek srećan sa onim što ima i ako ne gleda šta je drugi dobio, onda Bog na to ume da doda! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Facebook/Православна породица

mudre reči

OTAC GOJKO SA CETINJA ODRŽAO LEKCIJU SVIMA: Ako je čovek srećan sa onim što ima i ako ne gleda šta je drugi dobio, onda Bog na to ume da doda! (VIDEO)

Crna Gora -

Govor oca Gojka Perovića, rektora cetinjske Bogoslovije, o zahvalnosti Bogu i o tome da je dobro biti zadovoljan onim što imamo, pregledan je 300.000 puta. U ovom govoru, koji traje tri minuta, otac Gojko je izneo svu istinu: o tome koliko su ljudi bahati i nezahvalni, o tome koliko nam ništa nije dovoljno jer uvek hoćemo još. I još.

"Sve što smo dobili, poklonjeno nam je. Ja imam kod kuće decu, pa kad se vratim s puta, ne kupim isto svima, nego jednom kupim patike, drugom loptu... I svaki put je njihova reakcija ista: sin ne gleda šta je on dobio, nego šta je dobio onaj drugi", kaže Gojko Perović.

"Bilo je i nekoliko bračnih parova, koji nisu bili ni dve godine venčani i oni traže molitvu za decu. Pa, čekajte, tek ste stupili u brak. Ali, kažu, dve godine nemamo. Pa šta? Znam brakova gde ima puno dece, svi su zdravi, a po tri-četiri godine nije se niko rađao. Nego odmah kod doktora. Nije prošlo ni godinu i po, nema dece i idu kod doktora. E, kad kreneš kod doktora, onda ćeš stvarno da se razboliš. Kad krenu da te raščlanjuju, seciraju, rastežu, okreću naopačke, e više nisi normalan. Jednom sedi u onu čekaonicu, pa više nećeš biti normalan", objašnjava otac Gojko.

Kako kaže, ni oni bračni parovi koji imaju decu nisu zadovoljni.

"Bračni parovi koji imaju po četvoro-petoro dece, oni se tuku, psuju, pljuju, razvode. I sad ovi što se razvode, ja im kažem: pa nemojte ljudi, imate decu. Oni kažu da je to normalno. Ovi što nemaju decu, ja kažem: nemojte, imate jedno drugo. Oni isto kažu da je to normalno i da nije velika stvar. E, pa jeste velika stvar kad imate jedno drugo. Dakle, niko ne ume da se zahvali na onome što ima, nego gleda šta nema.

Ako je čovek srećan sa onim što ima i ako ne gleda šta je drugi dobio, nego ako ono svoje razrađuje, onda bog na to ume da doda. Kaže, vidi što je ovaj raspoložen i fin, evo mu još. A kad kažete šta si mi samo ovo dao, onda, pre svega, taj čovek pravi sam sebi problem jer se zatvorio u toj ljutnji i misli samo šta mu nedostaje", kaže on.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja