Najnovije vesti

EVO KO JE UBIJENI JOVAN KLISIĆ: Bio je član klana Armina Muše Osmanagića koji je   likvidiran ispred istog restorana pre 5 godina! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

dobro poznat policiji

EVO KO JE UBIJENI JOVAN KLISIĆ: Bio je član klana Armina Muše Osmanagića koji je likvidiran ispred istog restorana pre 5 godina! (VIDEO)

Crna Gora

Jovan Klisić ubijen je danas u Baru, a u pucnjavi ispred restorana "Savoja" ranjen je i Velizar Gardašević.

Klisić i Gardašević su ranjeni transportovani u Opštu bolnicu u Baru. Međutim, ubrzo nakon prijema u Bolnicu Klisić je podlegao povredama.

Obojica su odranije poznati policiji gde su označeni kao bezbednosno interesantne osobe. Klisić je evidentiran kao član klana Armina Muše Osmanagića koji je ubijen pre 5 godina.

Klisić važi za jednog od vođa “barskog klana”. On je krajem avgusta pušten iz zatvora u Spužu. Nakon što je pušten na slobodu, policija je u nekoliko navrata pozivala Klisića na informativni razgovor, a pretresali su i automobile koje koristi. Međutim, nisu pronašli ništa sporno kod njega.

Inače, pomenuti Muša Osmanagić je sredinom septembra 2014. godine ubijen jednim metkom iz snajpera, dok je ulazio u baštu svog restorana “Savoja” u centru Bara.

U trenutku napada, pored njega, na manje od pola metra, stajao je i njegov dvogodišnji sin. Povezivan je sa ubistvom urednika Dnevnog lista Dan Duška Jovanovića, kao i za pranje novca.

Klisić je hapšen više puta zbog raznih krivičnih dela, a podgorički Viši sud je 2016. godine potvrdio presudu kojom je odlučeno da mu država duguje 4.500 evra zbog četvoromesečnog neosnovanog boravka u pritvoru u vreme kada je bio osumnjičen za ranjavanje Sabrije Čikmirovića. Klisić je tražio 12.000 evra odštete za pretrpljene duševne bolove zbog neosnovanog hapšenja.

foto: Youtube/Printscreen

On je uhapšen i sredinom 2017. godine, kada su policajci kod njega pronašli 18 metaka. Tada je pretresan zbog povezanosti sa Osmanagićem. Pre četiri godine mu je suđeno jer je ispalio projektile u bašti lokala "La Eskvina", nekoliko minuta nakon što je ubijen njegov prijatelj Armin Muša Osmanagić. On je u sudu ispričao da je to učinio iz straha i da nije imao nameru nikog da ubije. Bio u sukobu sa klanom pokojnog Luke Đurovića.

Sa druge strane, Velizar Gardašević je prema pisanju medija u avgustu ove godine najverovatnije bio meta incidenta, kada je naoružan muškarac sa maskom na licu upao u restoran “Savoja” u Baru, u kome je on stalni gost.

Policiji je poznato da je Gardašević svakog dana u isto vreme pije kafu u “Savoji”, što je za sad nepoznatom naoružanom muškarcu očigledno bilo poznato. Međutim, Gardašević se tog dana nije pojavio na redovnoj kafi, što mu je možda spasilo život.

On je hapšen u junu prošle godine kada su pripadnici Interventne jedinice kod njega pronašli pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka. Gardašević je 2014. godine bio osuđen na šest meseci zatvora zbog pretnji Baraninu A.P., da će ga povrediti ukoliko mu ne prepusti zakup jedne plaže u Čanju. Osim toga on je 2015. godine osumnjičen za pokušaj iznude, kada je zajedno sa nekim članovima “zagoričkog klana” pokušao da od Baranina iznudi 205.000 evra i dva luksuzna vozila, “BMW X5” i “Mercedes”.

Kurir.rs/CDM Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...