NOVI DETALJI UBISTVA JOVANA KLISIĆA: Traga se za dva napadača, a sumnja se da je likvidacija odgovor na ranjavanje Jovana Đurovića u Amsterdamu! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

ubice zapalile automobil za bekstvo

NOVI DETALJI UBISTVA JOVANA KLISIĆA: Traga se za dva napadača, a sumnja se da je likvidacija odgovor na ranjavanje Jovana Đurovića u Amsterdamu! (VIDEO)

Crna Gora -

Policija traga za dva nepoznata napadača koji su hicima iz vatrenog oružja ubili Jovana Klisića i ranile Veselina Gardaševića ispred barskog restorana “Savoja”.

Nakon što je ispaljen rafal u pravcu Klisića i Gardaševića, pobegli su, a inspektori su ubrzo u Bjelišima, iznad pruge, pronašli zapaljeni automobil “seat”.

Načelnik barske policije Veselin Magovčević je rekao da se pretpostavlja da je reč o nastavku obračuna barskih kriminalnih grupa.

U avgustu je u lokalu “Savoja” primećen muškarac sa silikonskom maskom na licu, a inspektori sumnjaju da je meta tog neuspelog napada bio Gardašević. Magovčević je saopštio da su pre dva dana uhapsili više ljudi koji se povezuju sa tim incidentom.

“Moguće je da ima povezanosti između ovih krivičnih dela. Postoji mogućnost da su u i tom slučaju meta bili Klisić i Gardašević”, naglasio je Magovčević.

Klisić i Gardašević su odranije poznati policiji koja ih je označila kao bezbednosno interesantne osobe.

Klisić je krajem avgusta izašao iz zatvora u Spužu, a nakon ubistva Muše Osmanagića dobio je visoko mesto u njegovom klanu. Klisić je hapšen i sredinom 2017. godine, kada su policajci kod njega pronašli 18 metaka. Tada mu je izrečeno osam meseci zatvora.

Pre nekoliko godina, Klisiću je suđeno jer je ispalio projektile u bašti lokala “La Eskvina” u vlasništvu Jovana Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića. On je pucao nekoliko minuta nakon što je Osmanagić ubijen. Za to delo osuđen je na devet meseci zatvora.

Podsetimo, na Jovana Đurovića je nedavno pucano u Amsterdamu.

Spekuliše se i da je jedan od motiva jučerašnjeg ubistva Klisića upravo ranjavanje Jovana Đurovića.

Inače, Gardašević je kum Veselina Kalezića, koji je u novembru prošle godine ubijen u podgoričkom naselju Stari Aerodrom. On je uhapšen u junu prošle godine kada su pripadnici Interventne jedinice kod njega pronašli pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka. Bio je osuđen na šest meseci 2014. godine zbog pretnji Baraninu A.P. da će ga povrediti ukoliko mu ne prepusti zakup jedne plaže u Čanju. Takođe, 2015. godine bio je osumnjičen za pokušaj iznude.

Kurir.rs/CDM Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track