Najnovije vesti

RADOSAVA JE DRAGOMIRU ZARILA NOŽ U SRCE ZBOG NEPRISTOJNIH PORUKA KOJE JE SLAO NJENOJ ĆERKI: Beranki pao mrak na oči pa potegla sečivo, lekari mladiću jedva spasli život!
Foto: Profimedia

ČUDOM PREŽIVEO

RADOSAVA JE DRAGOMIRU ZARILA NOŽ U SRCE ZBOG NEPRISTOJNIH PORUKA KOJE JE SLAO NJENOJ ĆERKI: Beranki pao mrak na oči pa potegla sečivo, lekari mladiću jedva spasli život!

Crna Gora

Koliko sreće je imao mladi Beranac Dragomir Trišić (25), znaju samo članovi desetočlane ekipe Opšte bolnice u Beranama, na čelu sa iskusnim hirurgom dr Miloradom Bakićem, koji su uspeli da mu zašiju srce koje mu je u komšijskoj svađi i tuči, nožem ranila prva komšinica iz prigradskog naselja Lužac Radosava Simonović (44), samohrana majka četvoro dece.

Dok je Radosavu odvodila policija, Dragoljub je donesen u beransku bolnicu oko 20 sati, zbog ubodnih rana u grudima.

"Dežurni hirurg je prepoznao da se radi o teškoj, čak smrtonosnoj povredi grudi koja je već dovela do hemoragičnog šoka kod povređenog", izjavio je za Novosti direktor Opšte bolnice u Beranama dr Budimir Dabetić, naglašavajući da je stanje pacijenta dobro, uprkos teškoj povredi i crnim prognozama.

"Hitno je reagovala hiruško-anesteziološka ekipa sa dr Miloradom Bakićem na čelu i u konsultaciji sa kardiološkom ekipom odlučila da se sa povređenim uđe u operacionu salu".

foto: Profimedia

Operacija je počela u 20.25. Lekari su utvrdili povredu pluća i srca na kojem je bila rana veličine 2,5 santimetara. Hirurzi su uspeli da uz očekivane teškoće zaustave krvarenje iz leve komore srca. Nakon toga posle očekivanih terapeutskih procedura uspostavljena je normalna cirkulacija.

"U postoperativnom toku monitoring pokazuje normalizaciju vitalnih funkcija", rekao je dr Budimir Dabetić, naglašavajući da je stanje pacijenta dobro, uprkos teškoj povredi i crnim prognozama.

"Ovo je pravi podvig. Ovakve intervencije mogu da rade samo vrhunski hirurzi i odlično uvežbane ekipe".

foto: Profimedia

Doktor Dabetić veruje u uspešan oporavak mladog Trišića, koji je, kako stvari stoje, izazvao incident u kome je umalo izgubio život.

Naime, iz izvora bliskih istražiteljima, se može saznati da je u nedelju uveče došlo do još jedne svađe između Trišića i komšija Simonovića, zbog njegovih navodno nepristojnih prepiski na Fejsbuku sa jednom od maloletnih Radosavinih ćerki.

Ona je posle fizičkog sukoba pred svojom kućom, u kome je učestvovao Trišić i njegovi ujak i teča sa jedne, a Radosavin brat sa druge strane, odlučila da nožem prekine neravnopravnu tuču. Sečivo je sevnulo nekoliko puta, a onda je Dragomir pao. Na svu sreću, hitno je prebačen u Opštu bolnicu u Beranama i za rekordno kratko vreme posle dijagnostike uveden je u operacionu salu.

"Dobro sam",kazao je juče iz kreveta, na intenzivnoj nezi.

foto: Shutterstock

PRIJAVA

Radosava Simonović uhapšena je odmah posle krvave tuče pred njenom kućom. Pronađen je i nož kojim je ubola Trišića. Uz krivičnu prijavu kojom se tereti da je počinila krivično delo ubistvo u pokušaju, u ponedeljak je predata višem državnom tužiocu u Bijelom Polju.

UHAPŠENO ČETVORO

Policija je, osim Radosave Simonović (44) iz Berana, zbog učestvovanja u tuči, uhapsila V. M. (32), J. R. (46) i R. R. (37). Policija sumnja da je došlo do verbalnog sukoba između D. T. i V. M., a zatim i fizičkog, nakon čega su se u svađu umešali J. R. i R. R. Sumnja se se da je R. S., dok je ovaj sukob trajao, nožem ubola D. T. u leđa. Osumnjičeni će biti uz krivične prijave privedeni višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, saopštila je policija.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...