ŠOK-SNIMAK SUKOBA U SKUPŠTINI CRNE GORE: Poslanici DF pohapšeni svi do jednog, premijer Marković pobegao iz sale
Foto: Facebook Printscreen

sukob u skupštinskoj sali

ŠOK-SNIMAK SUKOBA U SKUPŠTINI CRNE GORE: Poslanici DF pohapšeni svi do jednog, premijer Marković pobegao iz sale

Crna Gora -

PODGORICA - U Skupštini Crne Gore došlo je do sukoba posle kojeg je crnogorski premijer Duško Marković, kako prenose podgorički mediji, pobegao iz sale.

1 / 8 Foto: Printskrin Facebook

Sednica je prekinuta i predsednik Skupštine je poslanicima dao pauzu.

Svih 17 poslanika opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) uhapšeni su noćas, nakon incidenta u Skupštini Crne Gore. Poslanik DF-a Milan Knežević je povređen, dok su ostali poslanici DF-a dobro.

Pogledajte snimke...

U crnogorskom parlamentu noćas je došlo do incidenta prilikom glasanja o amandmanima DF-a na predloženi Zakon o slobodi veroispovesti za koji smatraju da je usmeren protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Skupština Crne Gore usvojila Zakon o slobodi veroispovesti

Skupština Crne Gore usvojila je rano jutros Zakon o slobodi veroispovesti. Za predlog tog zakona glasalo je 45 poslanika, dok nije bilo glasova protiv ni uzdržanih. Prethodno su odbijeni svi amandmani koje je podneo Demokratski front (DF). Sednica Skupštine bila je prekinuta kada je policija privela poslanike Demokratskog fronta, nakon incidenta u plenarnoj sali.

Zakonom je predviđeno da su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, i za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica, podseća Tanjug. Precizirano je da će se u pogledu postojanja dokaza o činjenicima primenjivati dokazna sredstva i pravila dokazivanja u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i supsidijarno Zakonom o parničnom postupku.

(Kurir.rs/In4S)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track