MILO ĐUKANOVIĆ: Protiv Crne Gore se vodi opasan rat!
Foto: AP / Risto Bozović

na skupu DPS

MILO ĐUKANOVIĆ: Protiv Crne Gore se vodi opasan rat!

Crna Gora -

U Crnoj Gori se pod plaštom priče o Zakonu i potencijalnom otuđivanju imovine i po osnovu ugroženosti "jedne srpske nacionalne zajednice vodi vrlo perfidni i vrlo opasni rat protiv države, tvrdi predsednik Crne Gore Milo Đukanović, što, kako kaže, pokazuje da je "jedan velikodržavni nacionalizam i dalje veoma živahan u svojoj nameri da potre Crnu Goru".

Obraćajući se na partijskom skupu njegovog DPS-a u Podgorici, Đukanović je rekao da te koji to rade građani Crne Gore moraju razočarati.

"Moramo ih razočarati. Moramo pokazati nacionalnu odgovornost, odlučnost, razboritost, da sve nesporazume koje imamo i sva nezadovoljstva koje imamo potisnemo u drugi plan kada je u pitanju odbrana naše državne kuće", rekao je crnogorski predsednik.

Istakao je da ti koji to rade žele da preuzmu ingerencije koje pripadaju svakoj nezavisnoj, suverenoj državi.

foto: EPA / Boris Pejović

"Velikodržavni nacionalizam koji pokušava da donosi odluke umesto crnogorskih institucija. Taj samozvani nacionalizam štiti prava građana jedne nacionalnosti u Crnoj Gori umesto nadležnih državnih institucija zaduženih da štite prava svih građana bez obzira na njihovu veru i naciju. Taj velikodržavni nacionalizam pretenduje da uređuje magistralni put razvoja Crne Gore", rekao je Đukanović, prenele su podgoričke Vijesti.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, kazao i da "tamo gde su sveštenici SPC barjačili tamo najčešće Srba više nema ili ih ima mnogo manje nego što ih je bilo pre nego što se crkva latila političkog posla".

Kurir.rs / Tanjug, Foto: AP / Risto Bozović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track