BRAVO MOMCI! PEŠAČILI OD PROKUPLJA DO PODGORICE: Nakon 400 kilometara, stigli na veličanstveni sabor za odbranu svetinja
Foto: Facebook / Marko Milačić

hodočasnici

BRAVO MOMCI! PEŠAČILI OD PROKUPLJA DO PODGORICE: Nakon 400 kilometara, stigli na veličanstveni sabor za odbranu svetinja

Crna Gora -

Hrabri momci iz Prokuplja Slobodan Denić i Stefan Popović uspeli su da prepešače gotovo 400 kilometara puta i stignu na današnji veličanstveni skup u Podgorici.

Hodočasnici su 24. februara krenuli iz Prokuplja kako bi, kako su naglasili, pružili podrku braći u Crnoj Gori u borbi za očuvanje svetinja, a protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Prethodnog dana su se javljali video porukom iz manastira Morača gde su se sastali sa hodočasnicima iz Berana, braćom Delević, a odakle su zajedno krenuli ka Podgorici i velikom narodnom saboru.

Podsetimo, na veličanstvenom saboru u Podgorici danas prisustvovalo je više od 100.000 ljudi, a mitropolit kijevski Onufrije je predvodio Svetosimeonovsku litiju ka Nemanjinom gradu gde je rođen Sveti Simeon Mirotočivi.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Sve o današnjem narodnom saboru u Podgorici pročitajte OVDE.

Kurir.rs, Foto: Facebook / Marko Milačić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track