CRNA GORA DONELA NOVE MERE: Bez zadržavanja na javnim površinama, nema izlaska od nedelje u 11 do ponedeljka u 5
Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

zabrana kretanja

CRNA GORA DONELA NOVE MERE: Bez zadržavanja na javnim površinama, nema izlaska od nedelje u 11 do ponedeljka u 5

Crna Gora -

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti donelo je nove mere kojima se zabranjuje prisustvo i zadržavanje na svim javnim površinama više od jednog lica, a uvodi se i zabrana kretanja od nedelje u 11 sati do ponedeljka ujutro.

Ta zabrana ne odnosi se na one koji obavljaju redovne radne zadatke u delatnostima dozvoljenim naredbama.

Zabranjeno je prisustvo i zadržavanje lica na plažama, uređenim i neuređenim kupalištima i izletištima, kao i napuštanje domova od nedelje od 11 sati do ponedeljka u pet sati ujutro.

Naređuje se obavezna institucionalna izolacija za sve koji su boravili u karantinu ili samoizolaciji čiji su rezultati testa pozitivni, sve koji su bili na bolničkom lečenju, oporavljeni su i nemaju simptome bolesti, ali još nemaju dva uzastopna negativna rezultata, kao i za lica koja su doputovala iz inostranstva i prilikom smeštanja u karantin rezultati testa su im bili pozitivni.

Analizirajući efekte donetih mera, NKT je pokrenulo proceduru za proveru u Poreskoj upravi utemeljenosti potvrda za kretanje u vreme ograničenja koje izdaju privredna društva i pozvalo nadležne organe da svaku utvrđenu zloupotrebu tretiraju u skladu sa zakonom propisanom krivičnom odgovornošću.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track