Najnovije vesti

ĐUKANOVIĆ PRAVI DEMONSKU, SATANSKU ZAJEDNICU: Amfilohije nikad oštriji: Odriču se Svetoga Petra Cetinjskog!
Foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio, Profimedia

jasno

ĐUKANOVIĆ PRAVI DEMONSKU, SATANSKU ZAJEDNICU: Amfilohije nikad oštriji: Odriču se Svetoga Petra Cetinjskog!

Crna Gora

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohje je, dan nakon poruka Mila Đukanovića vezanih za kritike SPC i formiranje crkve nacionalnih Crnogoraca izjavio da crnogorski predsednik propoveda "satansku crkvu i da hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu".

Amfilohije, poručuje da satanske crkve stvaraju bezbožnici koji se odriču života Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vekove, saopštila je Mitropolija crnogorsko primorska.

Vladika je to rekao na liturgiji u Cetinjskom manastiru povodom praznika Pravednog Jova, prenosa moštiju Svetoga Save i Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, čija je ikona prvu put uneta na današnji dan u ovaj hram.

Đukanović je juče na konferenciji za novinare, povodom dve godine mandata, rekao da "SPC hoće da upravlja Crnom Gorom" i da određuje njen pravac i karakter u budućnosti.

- Ako to ne prihvate i žele crkvu nacionalnih Srba u Crnoj Gori - u redu. Ali tada ćemo morati stvoriti i crkvu nacionalnih Crnogoraca", rekao je, između ostalog Đukanović, koji je negirao da ima bilo kakve veze za hapšenjem vladike Joanikija i sveštenia budimljansko - nikšićke eparhije.

Kurir.rs/Tanjug Foto:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...