SUĐENJE VLADIKI JOANIKIJU ODLOŽENO ZA SEPTEMBAR: Vladika budimljansko-nikšićki došao zajedno sa mitropolitom Amfilohijem
Foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

korona kriza

SUĐENJE VLADIKI JOANIKIJU ODLOŽENO ZA SEPTEMBAR: Vladika budimljansko-nikšićki došao zajedno sa mitropolitom Amfilohijem

Crna Gora -

Glavni pretres u postupku protiv vladike Joanikija i osmorice sveštenika budimljansko-nikšićke eparhije ponovo je odloženo i zakazano je za 4. septembar.

Vladika Joanikije i osmorica sveštenika SPC, okrivljeni su za kršenje zdravstvenih mera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti.

To je odlučio sudija Igor Đuričković, nakon predloga advokata sveštenika Save Kostića o odgađanju ročišta zbog aktuelne situacije izazvane korona virusom.

Kostić je ranije saopštio da sudnica ne obezbeđuje propisane mere fizičke distance, te da bi trebalo voditi računa o zdravlju u trenutnoj situaciji.

Nakon odgađanja ročišta, Kostić je novinarima rekao da je sudija imao razumevanja i odgodio ročište za 4. septembar, do kada bi trebalo da se poboljša epidemiološka situacija.

"Verujem da bi sudija i bez mog predloga doneo ovakvu odluku, jer je predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica predsednicima sudova poslala dopis zbog pogoršanja epidemiološke situacije", kazao je Kostić, preneo je portal RTCG.

Ročištu je prisustvovao i mitropolit Amfilohije.

Za vreme trajanja ročišta, ispred zgrade suda i na ulici okupljeni građani su dali podršku sveštenstvu SPC.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track