Najnovije vesti

KRIVOKAPIĆ: Vlada spasa za oko meseca dana! Pritisci koji bi poremetili volju građana nikom ne idu na čast!
Foto: YouTube prtscr / Vijesti Online

lider pobedničke koalicije

KRIVOKAPIĆ: Vlada spasa za oko meseca dana! Pritisci koji bi poremetili volju građana nikom ne idu na čast!

Crna Gora

Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić očekuje da nova vlada u toj zemlji bude formirana za oko mesec dana

.Krivokapić za Tanjug kaže da bi za Crnu Goru formiranje ekspertske vlade u ovom trenutku bilo najbolje rešenje i da takvu vladu vidi kao "vladu spasa" u Crnoj Gori.

Očekuje i da će nosilac liste "Crno na bijelo" Dritan Abazović odoleti svim pritiscima kojima je izložen poslednjih dana.

"Koliko ga poznajem lično, mislim da je to čovek (Abazović) koji će na svoja pleća poneti i veća opterećenja, nego što je ovo sada. Naravno, ne služi nikome na čast da vrši pritisak na bilo koga, jer tu se ne radi o pritisku na pojedinca, nego pritisku koji bi mogao da poremeti volju građana", naveo je Krivokapić. 

foto: Nemanja Nikolić

Skup u nedelju u Podgorici Krivokapić vidi kao poslednje trzaje aktuelnog režima i primećuje da su poruke na tom skupu bile neprimerene.

"One su neprimjerene bar u tom dijelu CG koju ja znam i kakva je reakcija pojedinih ljudi, jer su to više bile poruke mržnje, nego poruke koje treba da spasu bilo koga".  

foto: EPA / Boris Pejović

To što se ponavljaju izbori u Petnjici, ističe, samo pokazuje da neko kupuje vreme, ali, uveren je, to ne može da utiče na rezultat, koji je, ističe, čist kao suza.

"Realno je očekivati da bi možda 21. septembar bio trenutak kada bi bilo optimalno definisati parlament i posle toga će stvari krenuti svojim tokom, tako da će za oko mjesec dana biti sve jasno" po pitanju formiranja vlade, naveo je on.

Krivokapić navodi da koalicija "Za budućnost Crne Gore" ima intenzivnu komunikaciju sa ostalim opzicionim listama i da će javnosti vrlo brzo biti poznata mnoga rešenja:  

foto: YouTube prtscr / Vijesti Online

"Teško je sada prejudicirati bilo koje rešenje, ali je izvesno da želimo da najbolji ljudi budu na odgovarajućim mjestima, kako bi Crnoj Gori preokrenuli, ne kurs, ne u spoljnoj politici, nego u unutrašnjoj, i okrenuli se radu i ekonomiji i životu svih građana Crne Gore".

Krivokapić je poručio da su sve manjinske partije dobrodošle u novu vladu, jer ona neće biti projekat koji se pravi iz jedne kuhinje, već projekat za opšte dobro CG.

"Želimo sve njih da vidimo u toj pobedničkoj konstalaciji, koja je sada izvesnija nego što je bila odmah dan posle izbora. Jer smo bili skeptični, pogotovo oni koji znaju kako može doći do zloupotreba vezanih za preletače, koji su evidentni u CG od 1994, pa do poslednjeg slučaja na lokalu u Budvi 2020".

Poručio je svim građanima i potencijalnim preletačima da se tu ne radi o ličnom interesu i da to nije lična izdaja nego veleizdaja i da će svi to prepoznati. 

foto: Nemanja Nikolić

Upitan da li očekuje da bi predsednik Milo Đukanović mogao možda svojim ovlašćenjima da "prolongira" izbor nove vlade i kako bi opozicioni blok u tom slučaju reagovao, Krivokapić kaže da je taj scenario već viđen u Crnoj Gori 2001. i ističe da se ovog puta ne radi o tome šta želi "gospodin Đukanović, već o tome da je narod iskazao svoj glas podrške opoziciji, bez obzira na sve neregularne uslove izbora".

Poručio je i da će opzicija znati svoju pobedu da brani svim demokratskim sredstvima.

Ali, nećemo to raditi prozivanjem bilo kakvih patriota i pretnjama paljenjem Podgorice, zaključio je Zdravko Krivokapić.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Youtube prtscr / Vijesti online

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...