OSTAO JE UZ AMFILOHIJA DO POSLEDNJEG DAHA: Bio mu je kao dete, nije se odvajao od njega!
Foto: Aleksandar Cile Jovanović/printscreen YT

ko je otac justinije

OSTAO JE UZ AMFILOHIJA DO POSLEDNJEG DAHA: Bio mu je kao dete, nije se odvajao od njega!

Crna Gora -

Ima jedan monah. Nije se odvajao od mitropolita ni u vreme zarazne bolesti. Do poslednjeg mitropolitovog trenutka u bolnici bio je sa njim. Zove se Justin.

Kažu mitropolit nikada nije bio sam. Kažu uz njega je stalno bio njegov verni narod. Kažu I anđeli. Dodaju i otac Justin. Ko je četrdesetogodišnji monah koji je sve vreme bolesti bio u sobi sa mitropolitom? Nijednom je nije napustio.

Otac Justin monah je cetinjskog manastira. On je bio mitropolitov kelejnik. Monah koji brine o njemu, dostavlja sve što treba, vodi računa o mitropolitovoj keliji. Otac Justin i sam je u jednom trenutku bio pozitivan na Kovid-19. Po izlečenju ostao je uz mitropolita.

Oca Justina mitropolit Amfilohije je uvek voleo da drži tu negde uz sebe.

- Bio mu je kao dete – pričaju.

Mitropolitov kelejnik rodom je iz Peći i obavezni mitropolitov saputnik na Kosovo I Metohiju. Nikada kažu otišao nije, a da nije vodio I oca Justina.

Mitropolit se upokojio jutros oko osam sati. Još sinoć njegovo stanje se naglo pogoršalo i znalo se da će noć biti presudna. Iako je bio na respiratoru, mitropolita je pričestio sveštenik koji je došao u bolnicu.

Kurir.rs/Blic

Foto Aleksandar Cile Jovanović/printscreen YT

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track