Najnovije vesti

ŠAMAR MILU ĐUKANOVIĆU:  Nova vlast mu uzima MA­J­BAH od 650.000 evra!
Izgubio vlast, a ostaće i bez luksuza Milo Đukanović, Foto: EPA/Boris Pejović, Shutterstock

ODLUKA

ŠAMAR MILU ĐUKANOVIĆU: Nova vlast mu uzima MA­J­BAH od 650.000 evra!

Crna Gora
11:30h

No­voi­za­bra­na vla­st u Cr­noj Go­ri re­ši­la je da ispu­ni obe­ća­nje, pa će do No­ve go­di­ne, ka­ko sa­zna­je­mo, po­kre­nu­ti pro­ce­du­ru za odu­zi­ma­nje i pro­da­ju dve sku­po­ce­ne li­mu­zi­ne - one ko­ju vo­zi Đu­ka­no­vić i slu­žbe­nog vo­zi­la bi­v­šeg pre­mi­je­ra Duška Markovića

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, mogao bi uskoro da ostane bez luksuznog automobila „majbah“, čija je cena oko 650.000 evra, saznaje Kurir.

Ode na doboš

Naime, nova vlast u Crnoj Gori rešila je da ispuni predizborno obećanje i planira da pokrene proceduru za oduzimanje i prodaju dva „majbaha“ - jednog koji koristi Đukanović i drugog koji je koristio bivši premijer Duško Marković.

foto: Instagram

- Plan je da do Nove godine, do kraja decembra, počne realizacija izbornog obećanja Demokratskog fronta, da se skupoceni automobili, koji su kupljeni novcem građana, prodaju. Jedan taj „majbah“ košta oko 650.000 evra, znači, oko 1.300.000 evra je dato za automobile za dva službenika - Đukanovića i Markovića. Takve stvari se više neće dešavati Crnoj Gori - kaže izvor našeg lista.

Podsetimo, tokom izborne kampanje za parlamentarne izbore koalicija DF je, između ostalog, obećala da će skupocene automobile, koje je kupila vlast DPS, prodati.

Prva sednica vlade

A nova vlada Crne Gore održala je juče prvu sednicu i ono što je svima zapalo za oko jeste način na koji su premijer i novi ministri došli do zgrade vlade. Premijer Zdravko Krivokapić je na prvu sednicu stigao taksijem, kao i deo ministara, dok je druga polovina članova njegovog kabineta na posao stigla pešice. Za razliku od njih, potpredsednik vlade Dritan Abazović je došao „audijem“. Sednici je prethodila primopredaja vlasti između bivšeg premijera Duška Markovića i Krivokapića.

Prvo okupljanje Krivokapićevog kabineta bilo je posvećeno, kako je saopštio Abazović, imenovanjima za komisije, koje bi trebalo da počnu da rade, i generalnog sekretara vlade.

foto: Instagram

Inače, glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori Milivoje Katanić poručio je juče da će ispitati da li je bilo pokušaja političke korupcije u slučaju lidera URA. Reč je o priznanju Abazovića u jednoj televizijskoj emisiji da su tačne informacije da mu je nuđen novac - 21 milion evra, ali nije želeo da kaže od koga.

ŠTA JE OVO

Krivokapića nema na sajtu vlade

Zvanični sajt vlade Crne Gore praktično je zaustavljen 4. decembra, na dan kada je crnogorski parlament izglasao novu vladu s premijerom Zdravkom Krivokapićem na čelu. Na sajtu vlade Crne Gore poslednja vest je ona o izboru vlade. Iako se u opciji predsednik navodi da je to Zdravko Krivokapić, nema njegove slike, kao ni biografije.

TURBULENTNO

Veljović napljuvao Srbe, Dritan ga smenio

Veselin Veljović, direktor crnogorske uprave policije, poručio je u autorskom tekstu za Pobjedu da je Crna Gora sa novom vlašću dotakla dno, a da su temeljne vrednosti države u opasnosti od velikosrpskog nacionalizma i srpske crkve.

foto: Prinskrin

Prema Veljoviću, veliča se Podgorička skupština (1918), kada je, kaže, Crna Gora okupirana srpskim trupama:

- Žrtve i stradanja najbolja su slika koju je Crnoj Gori učinila srpska okupatorska čizma nakon Prvog svetskog rata. On je dodao i da je istorijska istina da je nakon Velikog rata srušen mit o nepobedivoj srpskoj vojsci koja je opstala zahvaljujući crnogorskom stradanju na Mojkovcu, a bezglavim povlačenjem preko Albanije napustila vlastitu državu ostavljajući narod i civilne stradalnike.

U toku jučerašnjeg dana potpredsednik vlade Dritan Abazović napisao je na svom Tviter nalogu da Veljović više neće biti direktor uprave policije. Veljović je na ovoj funkciji bio od 2005. do kraja 2011, a onda je ponovo imenovan 2018.

Kurir.rs/ Lj. Sta­ni­šić - K. Blagović  Foto:EPA/Boris Pejović, Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...