Najnovije vesti

DAKINOJ BAHATOSTI NIKAD KRAJA: Otima od građana Srbije sve što stigne, a u Crnoj Gori pljuje po našoj zemlji
Foto: Printscreen

Posle biznisa uplovio u političke vode

DAKINOJ BAHATOSTI NIKAD KRAJA: Otima od građana Srbije sve što stigne, a u Crnoj Gori pljuje po našoj zemlji

Crna Gora
18:30h

Miodrag Daka Davidović, kontroverzni crnogorski biznismen, besomučno otima od građana Beograda i Srbije sve što stigne.

Naime, Davidović, koji je kapital stekao na švercu goriva i cigareta za vreme sankcija devedesetih godina, da bi nedavno uplovio i u političke vode, bahatom gradnjom u Beogradu zauzeo je celu parcelu i žičanom ogradom ogradio tri parking mesta, odstupivši debelo od građevinske dozvole koju je imao.

Zbog toga je građevinska inspekcija zatvorila gradilište Davidovićeve firme Neksan na uglu ulica Milana Tankosića i Preradovićeve, nakon čega je Davidović uklonio tablu sa imenom svoje firme, želevši da sakrije ko se krije iza ove neviđene bahatosti.

Istovremeno, Davidović na sva zvona u crnogorskim medijima pljuje Srbiju, njene institucije i državne organe, ali Srbija mu očigledno ne smeta kada treba da je pustoši.

Ovo nije jedini primer bahatog i sumnjivog poslovanja Davidovića.

Naime, Davidović je žestoko oštetio i državno preduzeće Srbija kargo a.d., koje se bavi prevozom robe železnicom.

Preduzeće za železnički prevoz robe u Srbiji i inostranstvu, preko svojih povezanih firmi, a jedna od njih je “Kosanović” d.o.o., koja se vodi na Davidovićevog prijatelja iz Nikšića, ojadio je za preko 900.000 evra.

Da stvar bude gora, ta Dakina firma nedavno je dobila tender u tom istom preduzeću, a reč je o otkupu sekundarnih sirovina.

Firma “Kosanović” d.o.o. iz Nikšića bavi se otkupom sekundarnih sirovina, trgovinom i uslugama. Formalni vlasnik iste je Zdravko Kosanović, blizak prijatelj Miodraga Davidovića.

Kosanović je nezvanično zadužen za bezbednost Davidovića i bio je sa njim tokom pucnjave 2019. godine u hotelu “Kraun plaza” u Beogradu, kada je Daka lakše ranjen.

Prema podacima iz APR-a, Zravko Kosanović je vlasnik i firme “Kosanović group” iz Rume, a kao direktori su navedeni Nebojša Maričić i Goran Stojančević. Inače, Maričić je 2010. godine, kako su pisali mediji, bio u kontaktu sa Milovanom Šćekićem, a Stojančević je 2002. godine bio direktor “Fabrike bakarnih cevi” iz Majdanpeka i poznato je da je iz tog posla izašao kao bogat čovek.

Pored navedenog, Zdravko Kosanović je zajedno sa Darkom Krivokapićem iz Beograda suvlasnik firme “Metal logistic” d.o.o. iz Nikšića, a pomenuti Krivokapić je ujedno i vlasnik preduzeća “Metal logistic” iz Pančeva, čije poslovanje je takođe veoma problematično.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...